Zirvede Haber

Osmangazi Bir Cevap Bekliyor!

Osmangazi Bir Cevap Bekliyor!

“Osmangazi Belediyesi’ni inceleyen Sayıştay, 1 milyon 241 bin 947 lira 80 kuruş tutarındaki tahakkuk etmiş belediye vergi gelirinin herhangi bir inceleme ve araştırma yapılmadan düzeltme kaydı ile eksiltme yapıldığını tespit etti.

Sayıştay borç kaydı yapılarak çıkışı verilen ancak 1 milyon 241 bin 947 lira 80 kuruş farkla alacak kaydına giren mükelleflerin borcunun silindiğini şu ifadelerle raporunda belirtti:

“10.04.2019 tarihli 5656 yevmiye nolu muhasebe işlem fişi incelendiğinde, 333.99.99 Diğer Emanetler hesabından 2.280.877,47 TL borç kaydı yapılarak çıkış yapıldığı, 1.138.929,67 TL alacak kaydı yapılarak giriş yapıldığı ve aradaki fark olan 1.241.947,80 TL’nin 500.01.09 Diğer Denge Kayıtları hesabına alınarak eksiltildiği görülmüştür.” Osmangazi Belediyesi’nde Sayıştay Raporlarına girerek kayıtlara geçen bu haber sonrası siyasilerin tepkisi sert oldu

Osmangazi Belediyesi Açıklama Yapmak Mecburiyetindedir!

O tepkilerden biride Gelecek Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığı’ndan geldi. Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Çakmaker; “Millete efendi değil! hizmetkar olmaya geliyoruz dediler. Oysaki milletin! tüyü bitmemiş yetimin hakkını fitursuzca çarçur ediyorlar. Bu pandemi koşullarında esnafın, çalışanın, çiftçinin emeklinin garip gurabanın mazlumun yanında olmayıp, tek kuruş bile hibe veremeyenler, yine milletin mazlumun hakkını millete sormadan danışmadan yandaşlarına peşkeş çekmekten bırakın imtina etmeyi, artık gider ayak açık açık milletin gözünün içine baka baka yapıyorlar. Yapmayın! Etmeyin! Yazıktır günahtır, ilahi adalet var! Kul görmez Allah görür. Bugün alıp götürdünüz, yarın ne yapacaksınız! Osmangazi Belediyesi’nin isminin karıştığı bu hadisenin tam olarak ne olduğu an itibari ile bilinmemekte. Osmangazi Belediyesi’nden net bir açıklama bekliyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ