Zirvede Haber

Ekmekleri de tartmış, vicdanları da! Bana ihtiyaç kalmamış…!!!

Ekmekleri de tartmış, vicdanları da! Bana ihtiyaç kalmamış…!!!

“Bir zamanlar meczup olduğu düşünülen bir derviş yaşarmış. Derviş bir gün kendisine vazife verilmesini istemiş.” DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar; ilçede yaşanan bir olayı bu mizansele başlayarak atlattı. Kıssadan Hisse’ye giden hikayede Büyükışıklar; ” Tamam, o zaman sen Çarşı-Pazar ağası(denetimci) oldun demişler. Derviş ilk olarak bir fırına girmiş. Birkaç ekmek tartmış. Ekmeklerin hepsi normal ağırlıklarından eksik çıkmış. Derviş fırıncıya dönerek “Hayatından memnun musun, geçinebiliyor musun, çoluk-çocuğun ağız tadı ile yaşayıp gidiyor mu?” diye sormuş. Fırıncı bütün sorulara olumsuz cevap vermiş. Hayatta memnun olduğu bir şey yokmuş. Derviş bir şey söylemeden oradan ayrılmış. Başka bir fırına girmiş. Bu fırında da birkaç ekmek tartmış. Tarttığı ekmeklerin hepsinin ağırlığı olması gerekenden fazla çıkmış. Aynı soruları bu fırıncıya da sormuş. Bütün sorularının cevabı olumlu olmuş. Fırıncı gayet huzurlu ve mutluymuş. Derviş hemen gidip başka vazife istediğini söylemiş. “Daha yeni vazife verdik sana, ne çabuk bıktın?” demişler.

Derviş “Efendiler, çarşı-pazarın ağası varmış. Benden önce ekmekleri de tartmış, vicdanları da. Buna göre herkes zaten hesabını ödeyip duruyor. Bana ihtiyaç kalmamış…” diye cevap vermiş. Sevgili dostlar işte benimde bugünler de değer verdiğim ve inandığım bir cevaptır meczup dervişin cevabı. Herkes zaten bir şekilde bu hayatta hesabını ödeyip duruyor. Bizler doğru bildiğimiz ve inandığımız konularda terazimizi hiç eksik tartmadık. Birileri eksik tartarak avantaj sağlayacağını düşündü. Bugünler de hepsi yavaş yavaş hesaplarını veriyorlar. Dürüstlükten ve onurdan yoksun olarak yaptıkları çıkar ve menfaat ittifakları darmadağın oluyor. Her biri diğerini suçluyor. Her biri diğerinin altını oymaya çalışıyor. Ben gerçekten hesapların verildiğine inanıyorum. Öyle ya da böyle bir şekilde ayaklarına dolanıyor.

Halkımız müsterih olsun. Dürüst, onurlu, kararlı ve inançlı insanlar bu kişilerden eninde sonunda hesap sormak için fırsat bulacaklar. Şimdi bu yazdıklarımı birçoğunuz sadece iktidar bazlı algılamış olabilirsiniz. Sadece iktidar olarak bakmayın bence. Özellikle ana muhalefetin Bursa ve İnegöl İlçe Başkanlıklarında yaşananlara bakın. İktidar içerisinde ki eksik gramajlı fırıncılardan ana muhalefette de bol miktarda mevcut. Halk arasında çok kullanılan bir sözü hatırlatmak isterim.“Ağalar, keser döner sap döner. Gün gelir hesap döner.”Hesaplarınız dönmeye başladı. Halkımız sizlerin kirli yüzünüzü daha net görecek ve siz sandıkta hesap vereceksiniz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ