Zirvede Haber

Türk kadını layık olduğu yere, İYİ Parti iktidarı sayesinde gelecektir!

Türk kadını layık olduğu yere, İYİ Parti iktidarı sayesinde gelecektir!
Gemlik İYİ Parti İlçe Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanı Hacer Öznur Çukadar,yaptığı basın açıklaması ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı. İlçe merkezinde, ilçe başkanı Ertuğrul Yavuz’un yanı sıra belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı açıklama programına kadınlarda ilgi gösterdiler. Hazırlanan açıklamayı okuyan Çukadar, “Zeytinin Başkenti Gemlik’in kıymetli basın mensupları sevgili Gemlikliler bu gün burada Gemlik İYİ Parti İlçe Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanlığımızca ‘‘8 MART KADIN HAKLARI VE DÜNYA BARIŞI GÜNÜ’’ hakkında bilgi paylaşmak için sizlerle birlikteyiz. Hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilir. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Mart`ı ‘‘KADIN HAKLARI VE DÜNYA BARIŞI GÜNÜ’’ olarak ilan etmiştir. Böylece, 8 Mart kadınların mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur. Türk tarihinde kadınlara verilen önem ve Türk kadınının fedakârlığı, dünyaya örnek olacak bir nitelik taşımaktadır. Aksini iddia edenlere en kısa haliyle şu soruları yöneltmek gerekir. Bundan yüzlerce yıl önce dahi devlet yönetiminde söz sahibi olan, yasa mahiyetindeki emirnameleri imzalayan Türk kadınları değil midir? Kurtuluş Savaşı’nda vatanın müdafaası için savaşan, teşkil ettikleri Müdafaa-i Vatan dernekleriyle, iştirak ettikleri mitinglerle cephe ve cephe gerisinde vatanı savunan Türk kadınları değil midir? Muhakkak ki bu fedakârlıkları yapanlar cephanesini korumak için bebeğinin üzerindeki yorganı alarak top mermilerinin üzerini örten Türk kadınlarıdır. “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim” diyemez sözleriyle Türk kadınını kahramanlıklarını vurgulayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, kadınlarımız için önemli inkılâplar ve yasal düzenlemeler yapmıştır. Günümüzde kadınların sosyal, iktisadi, adli hemen her alanda önemli sorunları olduğu malumunuzdur. Kadın cinayetlerinin, kadınlara yönelik şiddet ve tacizlerin arttığı bugünlerde, kadınları korumaya yönelik önlemlerin alınması, kadın haklarının sözde kalmayarak hayata geçirilmesi gerekmektedir. Toplumun özünü oluşturan kadınlarımızın iyi bir eğitim almaları, siyasi ve sosyal hayata etkin olarak katılmaları, iktisadi yönden desteklenmeleri gerekir.
Her gün birçok kadın şiddete maruz kalıyor, cinayete kurban gidiyor ve bu maalesef sadece kırsal bölgelerde ve eğitim seviyesi düşük erkekler tarafından işlenen cinayetler değil.
Aynı işi yapmasına rağmen pek çok iş yerinde kadınlar erkeklere göre daha düşük maaş alıyor ya da yönetim ve yetki kademelerinde genellikle tercih edilmiyor. Şirketlerdeki var olan kreşler kapatılıyor çocuklu kadınlar için çalışmanın önü kesiliyor. Şirketler darboğaza girdiğinde gözden çıkaracağı ilk işçi kadın işçi oluyor. Oysaki Anayasada “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir” denmesine karşın bunun böyle olmadığını biliyoruz. Aile, eğitim ve çalışma yaşamında, istihdam biçimlerinde ve toplumsal yaşamdaki bütün negatif ayrımcılıklarda, hatta cinsel saldırılardan sonra bile kadınların maruz kaldıkları aşağılamalar ve dayatılan aşağılık koşulların aşılmasının köktenci bir tarzda aşılması gerektiğine inanıyoruz.
Türk milletinin bütün sorunları İYİ Parti iktidarında çözüleceği gibi Türk kadını da layık olduğu yere, İYİ Parti iktidarı sayesinde gelecektir. Her alanda kadınlarımız desteklenirken, temsil hakkı konusunda da kadınlarımız olması gereken yerde olacaktır. İYİ Parti iktidarıyla kadın cinayetleri, töre cinayetleri son bulacak, kadın hayatın her alanın da devlet tarafından desteklenecektir. İYİ Parti kadın konusuna dar bir bakış açısıyla değil, kadınları sosyal, kültürel, iktisadi, hukuki her türlü sorununa çözüm bulacak bir anlayışla yaklaşmaktadır. Kişisel olarak gözlemlerinden birinide sizinle burada paylaşmak istiyorum Engelli kadınlarımızın umumi tuvaletlerde ihtiyaçları için yapılan engelli tuvaletlerini maalesef erkeklerle birlikte kullanmak zorunda kaldıklarını gözlemledim bu durumun çok etik ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ve bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum. Temenni ediyor ve inanıyoruz ki, kadın sorunları Türkiye de genel başkanı tek kadın olan İYİ Parti’nin çalışmalarıyla çözüme ulaşacaktır. Ülkemize hizmet etmeyi benimseyip, ilke edinen Türk kadınları olarak bu kutsal ülküyü gerçekleştirmekten bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Gemliği kucaklayan teşkilatım adına, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyorum. 2021’in ülkeye, millete sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” dedi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ