Zirvede Haber

Timsah kafası Sayıştay raporunda!

Timsah kafası Sayıştay raporunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yılan hikayesine dönen yatırımlarından Timsah Arena’daki Timsah kafasının tamamlanması işinden kamu alacağı çıktı. Konu Sayıştay’ın Kasım 2020 tarihli Bursa Büyükşehir Belediyesi raporunda yer aldı.

Bursa’da yapımı yılan hikayesine dönen Timsah kafası sonunda Sayıştay raporuna girdi. Timsah kafası yapım işinden kamu alacağı çıktı.

Sayıştay raporunun “Bazı Birim Fiyatlı Yapım İşlerinde Geçici Hakediş Raporlarının Yapılan İmalatı Reel Olarak Yansıtacak Şekilde Hazırlanmaması” başlığı altında, “Bursa Büyükşehir Belediyesinin bazı birim fiyat yapım işlerine ait geçici hakediş raporları incelendiğinde, ödemeye esas miktarın fiilen yapılandan daha fazla gösterilmesi suretiyle yapılmayan veya eksik yapılan imalatlar için geçici hakediş düzenlendiği ve ödemede bulunulduğu görülmüştür.” ifadeleri yer aldı.

Sayıştay tarafından Bursa Büyükşehir hesaplarında yapılan incelemede, “Bursa Büyükşehir Stadyumu Timsah Kafası Tamamlama İmalatları ve İzmir Yolu Yaya Üst Geçidi Yapım İşi” ve “Bursa Büyükşehir Stadyumu Güvenlik ve Emniyet Tedbirleri Yapım İşi” geçici hakediş raporları hazırlanırken, bazı iş kalemlerinin hiç imalatı yapılmadığı halde yapılmış gibi, bazılarının ise metrajı yapılandan yüksek gösterilerek ödemede bulunulduğu görüldü.

Raporda şu ifadelere yer verdildi:

YAKLAŞIK 1.5 MİLYON LİRALIK KAMU ALACAĞI

“Bursa Büyükşehir Stadyumu Timsah Kafası Tamamlama İmalatları ve İzmir Yolu Yaya Üst Geçidi Yapım işine ait imza aşamasındaki kesin hesap incelendiğinde, 6 nolu hakedişin kümülatif toplamı olan 12.551.137,61 TL ile 7 nolu kesin hakkediş toplamı olan 11.305.121,27 TL arasında kurum lehine bir fark oluşmuştur. Bu iki hakediş arasındaki fark nedeniyle bu yapım işi ile ilgili olarak 1.470,299,28 TL (KDV dahil) kamu alacağı söz konusudur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ