Zirvede Haber

YENİŞEHİR’İN YENİ MARKA DEĞERİ CEZAEVİ OLMASIN.

YENİŞEHİR’İN YENİ MARKA DEĞERİ CEZAEVİ OLMASIN.

“Yenişehir’de ilk olarak geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatımızın dile getirdiği ve sert bir dille karşı çıktığı, Adalet Bakanlığı’nın Yenişehir’e yapmayı planladığı Cezaevi Projesi’nin gerçekleşmemesi için “tüm siyasi görüşleri bir yana bırakarak hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye yaptığımız ortak çağrı kamuoyunda büyük yankı buldu.” İYİ Parti Yenişehir ilçe Başkanı Ercan Özel yaptığı açıklamada; ” İYİ Parti’nin Yenişehir’de infial uyandıran Marmara’nın belki de en büyük Cezaevi’nin Yenişehir’e yapılmasının planlandığı konusunda ki açıklaması, ilçemizde her kesimden büyük tepki aldı.

Yenişehir’in tam orta yerine, en değerli ve verimli arazisine Cezaevi yapılmaması için en yüksek perdeden tepki yine İYİ Parti Bursa Teşkilatlarından geldi. Konunun önemine binaen İYİ Parti Bursa İl Başkanımız Sayın Selçuk Türkoğlu, komşu ilçelerimiz olan İnegöl, Kestel ve İznik ilçe başkanlarımız ve teşkilatlarımız Yenişehir’e gelerek Adalet Bakanlığının Yenişehir ile ilgili almış olduğu bu karara karşı dik bir duruş sergileyerek İYİ Parti’nin Yenişehir’e vermiş olduğu önemi bir kez daha gözler önüne serdiler.

Yenişehir gelişim bölgesinde yer alan, Karaköy merasında, ova koruma havzası içerisinde olan, binlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanın otlak yeri olmasının yanında Bursa asfaltına 1,5 km cephesi bulunan, Yenişehir’e 4 km, planlanan yeni üniversite yerleşkesine 3 km, Uluslararası Yenişehir Havalimanına 1 km mesafede, askeri havaalanı ile sırt sırta bulunan toplamda 455 bin mertrekarelik (91 futbol sahası büyüklüğünde) araziye 15 bin mahkûmun kalacağı devasa büyüklükte bir Cezaevi yapmak Yenişehir halkına karşı yapılan ihanetlerin en büyüğüdür. Bu Yenişehir nüfusunun 3’te 1’i kadar çeşitli suçlardan caza almış mahkumun, ilçemizde yaşayacağı anlamına geliyor.

SİLİVRİ, MAMAK, SİNCAN VE YENİŞEHİR CEZAEVLERİ

Osmanlı’nın ilk başkenti olmak ile övündüğümüz, yıllar önce Manda Kaymağımızdan bahsedilen, şuan biberimiz, domatesimiz ve seferleri durdurulsa da Uluslararası Havalimanımız ile konuşulduğumuz Yenişehir’imize, eğer müdahale etmez isek yeni bir marka değer gelmek üzere… O marka değer ise bundan sonra meşhur saat kulemiz değil CEZAEVİMİZ olacak. Yenişehir Logosuna belki de cezaevi figürleri koyacağız!. Ülkemizde Silivri, Mamak, Sincan denilince akla nasıl ünlü cezaevleri geliyorsa Yenişehir denilince de… cezaevi olan Yenişehir mi denilecek.

İYİ Parti Bursa İl Başkanımız Sayın Selçuk Türkoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti İnegöl, Kestel, İznik İlçe Başkanlarımız, Teşkilat mensuplarımız, Bursa Yenişehir – İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Nazif Tuna, Karaköy Muhtarı Sayın Hasan Hüseyin Yılmaz, bölgedeki hayvan üreticileri ile birlikte Karaköy, Yolören, Karacaali ve çevre köylerden yoğun bir şekilde katılım sağlayan halkımız ile birlikte cezaevine karşı olduğumuzu bir kez daha yüksek sesle haykırdık.

YENİŞEHİR HALKI: BU ZALİM YÖNETİMDEN BİZLERİ KURTARIN.

Gün içerisinde İl Başkanımız ile Yenişehir esnaflarımızı yaptığımız ziyarette istisnasız herkes cezaevine tepki gösterirken; “ne varsa sizde var, lütfen bizi kurtarın artık bu zalim yönetimden, Yenişehir hem yerelde hem de genelde her geçen gün dibe vuruyor. Kirazlıyayla’daki çevre katliamı bitmeden, şimdide başımıza cezaevi çıktı ve herkes üç maymunu oynuyor” diye feryatlarını dile getirdiler.

İYİ Parti Teşkilatları olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkımızın yanında olacağımıza dair inançlarını bizlerle paylaşan Yenişehir halkımıza çok teşekkür ediyoruz.

İl Başkanıma, ilçe başkanlarıma, il ve ilçe teşkilatıma ayrıca Yenişehir’in kalkınması konusunda bizlere destek olan doğruya doğru, yanlışa karşı da bir elif gibi dik duran sivili toplum kuruluşları başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve halkımıza teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ