Zirvede Haber

Maske takmadı! Cinnet geçirip polise saldırdı…

Maske takmadı! Cinnet geçirip polise saldırdı…

Bursa’da Gamze S. (25), maske takması için kendisini uyaran polis ekiplerine iddiaya göre saldırıp, hakaret etti. Bu sırada olay yerine gelen, genç kadının annesi olduğunu öne süren kadın, Gamze S.’nin polise vurduğunu öğrenince onun üzerine yürüyüp, tepki gösterdi. Polis araya girerken, o anlar kameraya yansıdı. Gözaltına alınan Gamze S.’ye koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 3 bin 150 TL ceza kesildi, mukavemet ve hakaretten hakkında işlem başlatıldı.

Osmangazi ilçesi Osmangazi Metro İstasyonu önünde görev yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri Büro Amirliği’nde görevli polis memuru, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmayan Gamze S.’yi uyardı. Ancak uyarıya sinirlenen Gamze S., iddiaya göre polis memuruna bağırıp hakaret ederek vurmaya başladı. Polis ekibi, işlem yapmak için Gamze S.’yi sakinleştirmeye çalıştı. Polise mukavemet gösterip kaçmaya çalışan Gamze S.’nin yanına bir süre sonra bir kadın geldi.

‘SEN NEDEN POLİSE VURUYORSUN’

Gamze S.’nin annesi olduğunu iddia eden kadın da polis memurlarına hakaret etti. Kadın, kızının polis memuruna vurduğunu öğrenince bu kez onun üzerine yürüyüp, ‘Sen neden polise vuruyorsun’ diyerek tepki gösterdi. Polis ekipleri, öfkeli kadını güçlükle sakinleştirdi.

​Polis memurlarıyla konuşan Gamze S., “Sen bana bağırdın. Ben sinir hastasıyım. İlaç kullanıyorum. Özür dilerim. Moralim çok bozuk. Vurduğum için özür dilerim” ifadelerini kullandı. O anlar ise kameraya yansıdı. 

Gözaltına alınan Gamze S., Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Koronavirüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle 3 bin 150 TL ceza kesilen Gamze S., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca Gamze S. hakkında görevli memura mukavemet ve hakaretten adli işlem başlatıldı.

AVUKAT ALTUN: HAKARET VE MUKAVEMETTEN YARGILANABİLİR

Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, kentte maske takması için kendisini uyaran polislere saldırıp hakaret ettiği öne sürülen Gamze S.’nin gözaltına alınmasının ardından değerlendirmede bulundu. Avukat Altun, son günlerde sokağa çıkma kısıtlamalarında polis ekiplerine yönelik, bazı vatandaşların itirazlarının şiddete dönüştüğünü belirtti. Kısıtlamaya uymayanlara Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesildiğini belirten Avukat Altun, Bursa’da yaşanan olayla ilgili, söz konusu vatandaşın hakaret ve mukavemetten yargılanabileceğini kaydetti. Avukat Altun, şunları söyledi:

“Bursa’da yaşanan bir olayda kendisini uyarak bir polise yurttaşımızın hakaret ettiği ve hatta kolluk görevlisinin iddiasına göre darp edildiği yönünde görüntüler gördük. Aslında eylem görüntülerden hemen önce olmuş. Bu anlamda o nitelendirmeyi yapacak olan mahkemeler ama kanun koyucu buna ilişkin alt ve üst sınırlar koymuş. Direnme suçu 6 aydan 3 yıla kadar bir süreyi kapsıyor. Bunda yargılamada iyi hali de göz önünde bulundurulabilir. TCK’nın 125’inci maddesinde hakaret suçu düzenleniyor. Burada 1 yıl alt sınır olarak belirleniyor. Alenen işlenmesi halinde de 1/6 oranında artırımı olacaktır. Eğer yaralama eylemi nitelikli bir hal almış olsaydı burada da neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralamadan ayrıca bir hüküm kurulurdu. Görevi başındaki memura şiddet konusunda ise eğer burada vurma eylemi gerçekleşmişse bu kasten yaralama olabilir. Ama itme tartaklama gibi olduysa görevi yaptırmamaya girer. TCK’nın 86’ncı maddesine 1 ve 2’ye girer. 2 suçun hafif halidir. Bunun da ceza sınırı aşağıdır” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ