Zirvede Haber

Bursalı vekilden bakanlara soru yağmuru…

Bursalı vekilden bakanlara soru yağmuru…

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM’de Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlarını soru yağmuruna tuttu. Milyonlarca lira harcanan hızlı trenin akıbetini soran CHP’li vekil, imara açılması planlanan Yunuseli Havaalanı, yıkılan okullar ve Bursa’da uzaktan eğitimden yararlanamayan öğrencileri de gündeme getirdi.TBMM’de söz alan CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Bursa’da akıbeti merak edilen hızlı treni sordu.

CHP’li vekil şöyle konuştu:

“BURSA HIZLI TRENİ NEREDE?”

“Ulaştırma Bakanına soruyorum. 2012 yılında temeli atılan, 2016’da biteceği söylenen Bursa hızlı treni nerede ve ne zaman bitecek? 430 milyon çöpe giden harcama dışında yapılan harcama var mı? Ağustos 2020’de gizli kapaklı Kalyon’a verilen projenin ihale bedeline vergi istisnası da dahil mi? ”

Altaca Kayışoğlu, Bakan Adil Karaismailoğlu’na Yunuseli Havaalanı’nın akıbetini de sordu ve şunları söyledi:

“YUNUSELİ İMARA MI AÇILACAK?”

“Sayın Bakan, Bursa’ya hava yoluyla gelmeyi denediniz mi? Gelemezsiniz çünkü havaalanı işlemiyor. Yunuseli Havaalanı’na verilen küçük uçakların iniş kalkış izni neden iptal edildi, burası imara mı açılacak?”

CHP Bursa Milletvekili, kentte yıkılan ve hala yapılamayan okullarla ilgili de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şunları sordu:

“BURSA’DA YIKILAN OKULLAR NE ZAMAN YAPILACAK?”

“Millî Eğitim Bakanına soruyorum. 2019’da verdiğim soru önergesine verdiğiniz cevapta 12 okulun deprem nedeniyle yıkıldığı, projelerinin yapıldığı söylenmişti ama hâlâ bu projelerden bir ses seda yok. Demirtaşpaşa Mesleki Lisesi yüzyıllık tarihi olan bir okul ve 3 ayrı okulla ortak binayı kullanmak zorunda kalıyor. Kaç okul yıkıldı, ne zaman yapılacak?

Eğitim*İş Sendikasının Bursa’da yüzlerce öğretmenle yaptığı araştırmada uzaktan eğitimden yararlanamayan öğrenci sayısının boyutu gözler önüne serilmişti. CHP’li Vekil, bu konuyu da TBMM’de gündeme getirdi ve şunları söyledi:

“BURSA’DA 100 ÖĞRENCİDEN 55’İ UZAKTAN EĞİTİMDEN FAYDALANAMIYOR”

“Sayın Bakan, Bursa’da EĞİTİM-İŞ’in çalışmasına göre 100 öğrenciden 55’i canlı derslere düzenli giremiyor, ilimizin internet bağlantısı yok.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ