Zirvede Haber

Sağlık Müdürü Bursa’nın korona tablosunu açıkladı!

Sağlık Müdürü Bursa’nın korona tablosunu açıkladı!

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa’daki korona virüs tablosuna ilişkin ipuçları verdi. Yavuzyılmaz, “Panik yapacak kadar kötü, rehavete kapılacak kadar da iyi durumda değiliz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan son önlemlerin ardından Bursa’da vaka artışının düşmeye başladığını açıklarken, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’dan da dikkat çekici açıklamalar geldi.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a konuşan Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

‘PANİK DE YOK REHAVET DE’

“Bursa olarak; panik yapacak kadar kötü durumda değiliz, ama rehavete kapılacak kadar da iyi durumda değiliz.”

‘YOĞUN BAKIM VE YATAK SIKINTISI YOK’

“Hiçbir hastamızı hastane, yatak, yoğun bakım ya da cihaz yokluğundan il dışına göndermedik. Süreci rahatlıkla yönetebilir durumdayız. Tüm ekiplerimiz sahada. Tespitten filyasyona kadar iyi durumdayız. Bursa’daki hastanelerde yoğun bakım ve yatak sıkıntısı yok.”

‘BİREYSEL TEDBİRDEN VAZGEÇMEYİN’

“Kimse paniğe kapılmasın. Sağlık camiası görevinin başında. Fakat saygıdeğer Bursalılardan bir isteğimiz var. Genel sağlık önlemleri alınıyor, ama karanovirüsü yenmek için bu yeterli değil. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Onun için, her hemşerimizin bireysel tedbirlerini alması şart. Lütfen kontrolü elden bırakmayın, bireysel tedbirlerden vazgeçmeyin. Koronavirüs en küçücük ihmali ve boşluğu anında değerlendiren tehlikeli bir virüs. Lütfen, önce siz kendinizi koruyun.”

‘İLAÇ AKSATILMAMALI’

“Biz sağlık tedbirlerini alıyoruz, Bursalılar bireysel tedbirlerini almalı. İlaç ve aşı konusunda sosyal medyadan yanlış algı oluşturuluyor. Lütfen bunlara kimse kulak vermesin, doktorunu dinlesin. İlaç aksatıldığında, 1 haftada çok daha üzücü tablolar oluşuyor.  Sosyal medyaya, komşu sözüne kanmayın.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ