Zirvede Haber

Esnaf Kan Ağlıyor!

Esnaf Kan Ağlıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle ayakta durmakta zorluk çeken esnaf, çareyi kepenk indirmekte buluyor. Bursa’da dayanacak gücü kalmayan esnaf, belediyeden destek beklerken verilen sözlerin de tutulmasını istiyor.Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı konumundaki esnaf, belediyeden aldıkları sözlerin yerine getirilmesini talep ediyor.

Kira alınmayacağı konusunda verilen sözleri hatırlatan esnaf, şunları söyledi:

“BÜYÜKŞEHİR BİZE SÖZLER VERMİŞTİ”

“Bu süreçte sayın Başkandan bir takım sözler aldık. Bu süreçte kira alınmayacağını söylediler. Bizler belediye kiracısıyız. Dolayısıyla bu habere sevindik.  Fakat daha sonra kira bedelleri istendi.  Şuan da kira ödeyebilecek bir iş söz konusu değil. Bu durumda bununla karşılaşmayı beklemiyorduk.  Belediyenin pandemi sürecinde yanımızda olur diye düşündük.
Ortak bir sürece girdik, ortak bir fedakarlık olabilirdi.”

Kira, vergi, borçlar…Günü siftahsızn kapatan esnaf, içinde bulunduğukları zor süreci anlatırken Büyükşehir Belediyesi’ne de şu sözlerle seslendi:

“ESNAF YALNIZ KALDI”

“Kiraların alınmamasını ya da ertelenmesini istiyoruz. Kira bedellerinde de bir değişim söz konusu değil. Buranın mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait. Söz verildiği halde pandemi döneminde kapalı olduğumuz 3 ayın kiraları dahi istendi. Belediye kiraları gününde istemeye devam ediyor. Devletten bir destek bekledik. Bu süreçte esnaf yalnız kaldı. Dükkanlarda 1-2 parça ürün zor satıyoruz. Bazen hiç satış yapmadan dükkanları kapatıyoruz. Gelirler giderleri karşılayamıyor.  Belediye sözlerini yerine getirmedi. Bize yardımcı olsunlar.

“DÜKKANLAR KAPANMA NOKTASINDA”

“Satış oranları yüzde 70-80 düşüş yaşandı. 3 mağaza kendi isteği üzerine iş yerlerini kapattı. Diğer dükkanlar ise açıklar ancak satış yapamıyorlar. Esnaf giderleri kredi kartıyla karşılıyor. Belediyeden beklentimiz en azından kiralarda bir indirim olabilir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ