Zirvede Haber

BUDEP’den 2020 Ödülleri Pandemi Nedeni ile Online Üzerinden Verildi

BUDEP’den 2020 Ödülleri Pandemi Nedeni ile Online Üzerinden Verildi

Bursa’da çıkmakta olan, Çinikitap, Eliz Edebiyat ve Sarmal Çevrim dergilerinin oluşturduğu, BUDEP (Bursa Dergiler Platformu) çatısı altında düzenlenen, Bursalı edebiyatçıların “Yaz / Kış Buluşması” etkinliğinde, ortak inisiyatif ile belirlenen, yılın “Bursa’dan Edebiyata Katkı” Ödülleri verilmektedir.

Bursa’dan Edebiyata Katkı” ödülleri:

  1. Şiir,

  2. Öykü-Roman,

  3. Deneme,

  4. Eleştiri,

  5. Çocuk Edebiyatı,

  6. Çevirisi,

  7. Araştırma,

dallarında verilmektedir.

Bursa’da çıkan Çinikitap, Eliz Edebiyat ve Sarmal Çevrim dergilerinin yanı sıra, ülkemizde, yayınını sürdüren diğer edebiyat dergileri ve yayımlanmış kitaplar da dikkate alınarak, hak eden şair ve yazarlar, ortak kararla belirlenmektedir. Bu ilke ve kararlılık ışığında sürdürülen değerlendirme sonucunda, edebiyata zamanını, birikimini, emeğini ve düşüncesini adamış, özgün yapıtlar üretmiş kişilere, BUDEP olarak “Bursa’dan Edebiyata Katkı” ödülleri verilmektedir.

Sanat ve Edebiyat Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

8 Aralık 2020

2020 YILI “BURSA’DAN EDEBİYATA KATKI ÖDÜLÜ”

Yedi dalda, yedi kişiye verilmesi, yaratıcılığın ve emeğin manevi onurunu simgeleyen ödül plâketinin kendilerine “Bursalı Edebiyatçıların Kış Buluşması” etkinliğinde sunulmaktadır. Ancak bu yıl bulaşı (pandemi) koşulları nedeniyle tören-toplantı gerçekleştirilemeyeceği için plaketleri kendilerine daha sonra ulaştırılacaktır.

Ayrıca bu yıl bir değişiklik daha ön görülerek, şair-yazar ödüllendirmenin yanı sıra okur(lar) için de “2020 Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü” verilmesi kararlaştırıldı.

Bu bağlamda, 15 yılı aşkındır Nilüfer Kent Konseyi bünyesinde kitap okuma, yazar ağırlama etkinlikleri yürüten “Melih Elal Okuma Grubu”nun “2020 Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü” ile onurlandırılması uygun görülmüştür.

Yedi dalda, ödüle değer görülen şair ve yazarların adları ve ödül gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır:

  1. Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü 2020:

Ödüle değer görülen şair:

Sn. Mehmet Sadık KIRIMLI

Gerekçe:

İzmir’de yaşıyor olmasına rağmen, Bursa’da yayınını sürdüren dergilere yıllardır sağladığı ürün desteği, şiirlerindeki insan-yaşam-toplum-dönem odaklı yapılanış ve lirik dil örgüsü, engin düşünsel izlek, yalın imge, birikim zenginliği dikkate alınmış ve Mehmet Sadık KIRIMLI “2020 Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü”ne değer görülmüştür.

  1. Bursa’dan Öykü / Romana Katkı Ödülü 2020:

Ödüle değer görülen Öykü/roman yazarı:

Sn. Muhsine ARDA

Gerekçe:

 Edebiyat çalışmalarını (şiir, öykü, deneme, roman ve çeviri) yıllardır Bursa’da verimliliğe dönüştüren, güncel sıkıntıları ve bireysel, toplumsal sorunları izleğinin eksenine oturtmuş yapıtlarına bu yıl Beşibiryerde romanını eklemiş olması, evrensel insanlık sancısı engelli çocuk ve aile konusunu gündeme taşıması,” down”, “otistik”, “kistikfibroz” mağdurlarının yaşam savaşını ve doktorların dirençli desteğini kayda geçirmesi dolayısıyla Muhsine ARDA “2020 Bursa’dan Öykü ve Romana Katkı Ödülü”ne değer görülmüştür.

  1. Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü 2020:

Ödüle değer görülen denemeci:

Sn. Hasan AKARSU

Gerekçe:

Uzun yıllardır yayımlamayı sürdürdüğü deneme, inceleme, kitap tanıtma yazıları, ülkemizin ve Bursa’nın birçok dergisinde edebiyata kattığı düzenli destek, çaba ve yoğun emeği dolayısıyla; Hasan AKARSU “2020 Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü”ne değer görülmüştür.

  1. Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü 2020:

Ödüle değer görülen eleştirmen:

Sn. İbrahim OLUKLU

Gerekçe:

Edebiyat eleştirisi uğruna yürüttüğü çalışmaları, yarım yüzyıla yakın, Bursa’da çıkmış dergilerde yayımladığı eleştiri metinleri, çıkardığı ve/ya yönettiği dergilerle edebiyata eklediği düzenli ve gerçekçi tavrının izleri dikkate alınarak, İbrahim OLUKLU “2020 Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü”ne değer görülmüştür.

  1. Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü 2020:

Ödüle değer görülen çocuk edebiyatçısı:

Sn. Ümit Yaşar SELÇİK

Gerekçe:

Çocukların zihni, kelimeler ve resimlerle birlikte gelişir. Sözcüklerin albenisi, arayış, masal ve resim ile desteklenirse çocuk dilini zinde tutar, iletişim kolaylaşır. Çocukların hayal dünyasına rengârenk ve sımsıcak dokunuşları dolayısıyla; Ümit Yaşar SELÇİK “2020 Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü”ne değer görülmüştür.

  1. Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü 2020:

Ödüle değer görülen çevirmen:

Sn. Aytekin KARAÇOBAN

Gerekçe:

Türkiye’de çıkan birçok dergiye, Bursa’da, on yıllardır çıkan edebiyat dergilerine, şiirleri, yazıları ve çevirileriyle Fransa’dan sürdürdüğü dayanışma/ destek çalışmaları, üretkenliği ve titiz çevirmen verimliliğiyle şiire, edebiyata eklediği zenginlik göz önünde bulundurulmuş ve Aytekin KARAÇOBAN “2020 Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” ile onurlandırılmıştır.

  1. Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü 2020

Ödüle değer görülen araştırmacı:

Sn. Ekrem Hayri PEKER

Gerekçe:

Yıllara yayılmış araştırma çalışmalarına, Bursa merkezli tarih ve mekân, mitoloji, sinema ağırlıklı yazılarına, kitaplarına ve internet yayıncılığı ile verimliliğini çok yönlü tanıtma eylemi dolayısıyla; Ekrem Hayri PEKER, “2020 Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü” ile onurlandırılmıştır.

BURSA DERGİLER PLATFORMU ADINA:

Çinikitap Dergisi Eliz Edebiyat Dergisi Sarmal Çevrim Dergisi

Fehmi Enginalp Hilmi Haşal Bülent ELİTOK

Çinikitap Dergisi Eliz Edebiyat Dergisi Sarmal Çevrim Dergisi

Sahibi ve Sorumlusu Sahibi ve Sorumlusu Sahibi ve Sorumlusu

DEĞERLİ EDEBİYATÇILAR, SEVGİLİ OKURLAR…

Bursa’da çıkmakta olan, Çinikitap, Eliz Edebiyat ve Sarmal Çevrim dergilerinin oluşturduğu, BUDEP (Bursa Dergiler Platformu) çatısı altında düzenlenen, Bursalı edebiyatçıların “Yaz / Kış Buluşması” etkinliğinde, ortak inisiyatif ile belirlenen, yılın “Bursa’dan Edebiyata Katkı” Ödülleri verilmektedir.

ÖZEL ÖDÜL

2020 Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü” – NKK (Nilüfer Kent Konseyi) Melih Elal Okuma Grubu

  1. 2020 Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü” Mehmet Sadık KIRIMLI

  1. 2020 Bursa’dan Öykü ve Romana Katkı Ödülü” Muhsine ARDA

  1. 2020 Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü”
  2. Hasan AKARSU
  1. 2020 Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü” – İbrahim OLUKLU
  1. 2020 Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü” – Ümit Yaşar SELÇİK
  1. 2020 Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü” – Aytekin KARAÇOBAN
  1. 2020 Bursa’dan Araştırmaya Katkı Ödülü” – Ekrem Hayri PEKER
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ