Zirvede Haber

Siyasilerden Olay TV tepkisi

Siyasilerden Olay TV tepkisi

Muhalefet liderleri 26 gün önce açılan Olay TV’nin iktidardan gelen baskı yüzünden kapatılmasına tepki gösterdi.

26 gün önce başladığı yayın hayatına dün son veren OLAY TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kapanış programında yaptığı açıklamada “Habercilik anlayışı ve yayınımız zannediyorum bir sürü yeri rahatsız etti. Cavit bey, (Çağlar) ‘Bana iktidardan büyük baskı var. Çok ağır baskı altındayım devam edemeyeceğim’ dedi” açıklamasını yaptı. Bu açıklamadan sonra Olay TV’nin ekranı karardı. Muhalefet liderleri Olay TV’nin kapatılmasına şöyle tepki gösterdi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Olay Tv’nin ekranlarının karartılmasına karşı, “Ülkemiz bu karanlığı hak etmiyor. Aydınlığı mutlaka getireceğiz.

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iş başına gelen bir iktidarın döneminde, Olay TV‘nin sadece 26 gün yayın hayatına devam edebilmesi ve akabinde baskılar sonucu ekran karartması; ülkemizin siyasi tarihine utanç sebebi olarak geçmiştir. Basının özgür olmadığı, gazetecilerin hapsedildiği, fikirlerin rahatlıkla ifade edilemediği bir ülkenin kalkınması da ilerlemesi de mümkün değildir.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Dün akşam konuğu olduğum Olay TV‘nin ekranına düşen karanlık, basın özgürlüğünü kısıtlayanların görüntüsüdür.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Olay TV’nin iktidar baskısı sonucu daha bir ay olmadan kapanması, demokrasimiz adına utançtır! Neden korkuyorsunuz bağımsız gazetecilerden? Unutmayın sadece şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar basından.

ÇAĞLAR’DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Tartışmalar sürerken, kanalın kapanmasının ardından ilk kez konuşan Cavit Çağlar da şunları söyledi:

“Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti. Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine ‘yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım’ dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu. Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. NTV’yi kuran benim. Bursa’da Olay Gazetesi’ni kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV’nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ