Zirvede Haber

Büyükşehir sonunda harekete geçti! Esnafa destek paketi!

Büyükşehir sonunda harekete geçti! Esnafa destek paketi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf için sonunda harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa yapılacak destek paketini açıkladı. Paketten beklenen nakit desteği çıkmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf için sonunda harekete geçti.

Büyükşehir’in esnaf destek paketi Başkan Alinur Aktaş, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yunus Kaldırım’ın katıldığı toplantıda ele alındı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınacak kararla hayata geçecek destek paketinde şu maddeler yer alıyor:

BURSA BÜYÜKŞEHİR’İN ESNAF DESTEK PAKETİ

– İş yerleri kapanan işletme sahiplerinin mesken su faturalarına 1 Aralık’tan itibaren, süreç bir ay sonra normalleşse bile en az 3 ay boyunca yüzde 50 indirim uygulanacak. Sürecin uzaması halinde indirim süresi de uzatılacak.

– İş yerlerini kapatmak durumunda kalan iş yeri sahipleri ve bu iş yerlerinin çalışanlarına dağıtılmak üzere 70 bin adet gıda paketi hazırlanacak.

– İş yerlerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarından kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücreti alınmayacak. Bu süreçte iş yerlerindeki faaliyetlerini durdurmak durumunda kalan esnafa, önceki dönemdeki belediye alacaklarından dolayı herhangi bir yasal takip yapılmayacak.

– 17 ilçenin tamamında pazarcılık faaliyeti yapan tüm pazarcı esnafına maske ve siperlik dağıtılacak.

Başkan Aktaş, esnaf destek paketinin maliyetinin 26 milyon Tl olacağını açıkladı.

NAKİT DESTEĞİ YOK!

Bursa’da esnaf uzun süredir kira desteği ve su fiyatlarında indirim bekliyordu. Esnafın bu talebi karşılanırken, nakit desteği yerine gıda paketi desteği geldi.

Bilindiği gibi bazı Büyükşehir Belediyeleri iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa bin 500 TL’ye varan nakit desteği yapılacağını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ