Zirvede Haber

Bu Virüs Sadece Bizim Dükkanları mı Bulaşıyor!

Bu Virüs Sadece Bizim Dükkanları mı Bulaşıyor!

Ülke genelinde koronavirüs vaka sayılarında hızla artış gözlenmesinin ardından koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı. Kafeler ve restoranlar belirlenen saatler içerisinde sadece paket servise ve gel-al uygulamasına açık olacak şekilde hizmete başladı. Bursa’daki esnafa yasakların ardından işler nasıl gidiyor diye sorduk. Kiralarını ödemekte bile güçlük çektiklerini ifade eden esnaf, “İşler felaket esnafın durumu perişan” dedi.

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Koronavirüs mücadelemiz devam ederken ülke genelinde vaka sayılarının artmasıyla yeni yasaklar gündeme geldi.

Mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım cuma saat 20.00’den itibaren geçerli olacak şekilde uygulanmaya başlandı.

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya “gel­-al” şekilde hizmet veriyor.

Bursa’daki esnafa yasakların ardından işler nasıl gidiyor diye sorduk. Durumun pek iyi olmadığının altını çizen esnaflar, “Bu kışı atlatan kahraman olur” dedi. İşte detaylar…

 “14 KİŞİDEN 12’Sİ ÜCRETSİZ İZNE AYRILDI”

“İşlerimizde büyük düşüş var, pandemi süreciyle zaten kötü giden işler yasaklarla birlikte durma noktasına geldi” diyen kebap ustası, durumun vehametini şu sözlerle açıkladı: “14 kişilik çalışma kadromuzdan 12 kişi ücretsiz izne ayrıldı. Garsonlarımız da zor durumda, işveren olarak biz de zor durumdayız. Savaşmaya çalışıyoruz ama esnaf çok zor durumda.”

“SADECE BİZİM DÜKKANLARDA MI BULAŞIYOR?”

Çarşıdaki bir başka esnaf ise yasakların mantığını çözemediğine vurgu yaparken, yetkililere, “Millet sokaklarda geziyor, virüs sadece masalarda mı bulaşıyor? Camiler açık, mitingler yapılıyor, virüs orada bulaşmıyor sadace bizim dükkanlarda mı bulaşıyor” sorularını yöneltti.

“BU KIŞI ATLATAN KAHRAMAN OLUR”

Yanında çalışan işçilerin maaşlarını ödeyemeyecek durumda olduklarını ifade eden lokantacı, “Yasaklardan önce 14 kişi çalıştırdığımız işyerimzde şu an sadece ben ve iki kardeşim çalışıyoruz, çünkü işçilerin maaşını ödeyebilecek durumumuz yok. İnsanlar döner alıyor ama eskisi gibi potansiyel yok, kiramızı ödeyebilecek kadar para kazanmak için çalışıyoruz. Bu kışı atlatan kahraman olur” dedi.

VATANDAŞ YASAKLARI YANLIŞ ANLADI

Yasakların vatandaş tarafından tam olarak anlaşılmadığından dert yanan bir dönerci ise, “İnsanlar yasakları yanlış anladı. Paket servisin devam ettiğini bilmeyenler var. İnsanlar dışardan yemek almak yasak gibi anladı. Esnaf olumsuz olarak çok etkilendi. İşlerimizde yüzde 50 durgunluk var, paket servise devam ediyoruz ama ciddi anlamda bir düşüş yaşıyoruz. Esnaf giderini karşılayamıyor” dedi ve “Paket servisimiz devam ediyor, gelip dönerinizi alıp uygun bir yerde ya da evde yiyebilirsiniz” diyerek Bursalılara çağrıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ