Zirvede Haber

Bursa’da binlerce iş yeri denetlenecek!

Bursa’da binlerce iş yeri denetlenecek!

İzmir depreminin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş yerlerinin denetlenmesi için Valiliklere genelge gönderdi. Genelgeye göre, iş yerlerinin taşıyıcı sistemlerinde bir sorun olup olmadığı belediyeler tarafından denetlenecek.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetleme genelgesinin ardından Bursa Valiliği belediyelere iş yerlerinin denetlenmesi talimatı verdi.

Konuyu Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, köşesine taşıdı. Buna göre, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın büyükşehir ve 17 ilçe belediyesine gönderdiği yazı şöyle:

“İzmir Seferihisar’da,  30,10,2020 tarihinde 6,6 büyüklüğünde deprem afeti yaşanmış olup, afet bölgesindeki binalarda hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Afet bölgesinde hasar tespit çalışmaları esnasında, bazı yapıların bodrum  veya zemin katlarında, market, oto galeri, kafeterya, lokanta, düğün salonu, mobilya, showroom v.b olarak kullanılan iş yerlerinin kolon, kiriş, ve deprem perdelerinden bazılarını yıkmak veya kırmak suretiyle taşıyıcı sistemine zarar verilerek can ve mal kayıplarına neden olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle olası bir depremde durumunda, ilimizde de can ve mal güvenliği kayıplarını önlemek amacıyla, büyükşehir merkez ve ilçelerinde kaymakamlıklar gözetiminde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıklarınca, sınırları içerisinde bulunan yapıların, bodrum, zemin veya diğer katlarında market, oto galeri, kafeterya, lokanta, düğün salonu, mobilya showroom vb işyerlerinin taşıyıcı sistemlerinde inceleme yapılarak, söz konusu bu yapıların taşıyıcı sistemlerinde hasar veya zarar tespit edilmesi halinde, her türlü güvenlik ve teknik tedbirlerin ivedelikle alınarak, sonucundan Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü)  bilgi verilmesi hususunda, gereğini rica ederim.”

Bursa’da 150 binden fazla iş yeri olduğunu belirten Özdal, konuyla ilgili şu soruları gündeme taşıdı:

  • Denetimler sonucu, taşıyıcı sistemleri hasar görmüş binalar için ne yapılacak?
  • Nitekim çok eski binalara güçlendirme yapılsa da çözüm olmadığını biliyoruz.
  • Ayrıca, binaların taşıyıcı sistemlerine zarar veren işletmeciler için hangi yaptırımlar uygulanacak, bu da bir soru işareti.
  • Özetle, evet Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatı çok önemli ancak işin uygulama kısmı daha da önemli.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ