Zirvede Haber

Aşı reddedildi! Hastalık 4 kat arttı…

Aşı reddedildi! Hastalık 4 kat arttı…

Tüm dünya bir oldu koronavirüs ile mücadeleye devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü kızamık vakalarında korkutan bir artış olduğunu açıkladı.Dünya Sağlık Örgütü’nün korkutan uyarısı Kızamık hastalığını yeniden gündeme getirdi.

Tüm dünya salgını sona erdirecek koronavirüs aşısına kilitlenmişken kızamık vakaları, aşı reddi nedeniyle yeniden yükselişe geçtiğini söyleyen Bursa Tabipler Oda Başkanı Dr. Alpaslan Türkkan konuşmasına şöyle devam etti:

“Dünya Sağlık Örgütü’nün geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya göre kızamık vakaları dünya çapında son 23 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Sağlık camiası her ne kadar COVID-19’a odaklansa da kızamık da en az onun kadar tehlikeli bir hastalıktır. Esasen en önemlisi de kızamığın aşısı ve tedavisinin olmasıdır. Buna karşın kızamık vakalarında yaşanan artış dikkat çekici. Son yıllarda insanların aşıları sorgulaması ve uzak durmaları kızamık hastalığının yeniden yayılmasının altında yatan temel sebep olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer sebep de COVID-19 bulaşmasından korkan ebeveynlerin çocuklarına aşı yaptırmamaları.”

“KIZAMIK BÜYÜYEN BİR PROBLEM HALİNE GELİYOR”

Son zamanlarda yaklaşık olarak 4 kat yükseldiği gözlemlenen kızamık hastalığının büyüyen bir problem olacağını söyleyen Türkkan konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’deki aşılanma oranı yüzde 98’lerde olmasına karşın vaka sayıları önceki yıllara göre bir artış eğilimine girmiş durumda. Sağlık Bakanlığı verisine göre, 2018’de 716 olan kızamık vakası, 2019’da 2 bin 905’e yükseldi. Bu artışın devam etmesi durumunda kızamık hastalığının büyüyen bir problem haline gelmesi kaçınılmazdır.  Bütün vatandaşlarımıza çocuklarının rutin aşılarını yaptırma çağrısında bulunuyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ