Zirvede Haber

İhraç Edildi… İstifa Etti…

İhraç Edildi… İstifa Etti…

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, oy birliği ile partiden ihraç edildi.

İYİ Parti Müşterek Disiplin Kurulu’nun kararı ile partiden ihraç edilen Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu öne sürmüş, HDP ile ittifak içerisine girildiğini iddia etmişti.

Özdağ’ın İYİ Parti Kurucular Kurulu’ndan da çıkarıldığı açıklandı.

ÖZDAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA

Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, İyi Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ’ın ihraç gerekçesini aykırı bulduğu için mahkemeye başvuracağını duyurdu.

Özdağ ile konuştuğunu belirten Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye götüreceğini ve tüm delilleri de mahkemeye sunacağını söyledi. Özdağ, kesinlikle bir parti kurmayacağını, Abdulkadir Selvi’nin doğru yazmadığını da ekledi.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti içinde yaşanan “FETÖ” tartışmasının ardından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ partiden ihraç edildi. Partideki “oy verilmeyecekler listesi” iddiaları üzerine başlayan tartışmalarla ilgili de İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk istifasını verdi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere ihraç edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, kararın Müşterek Disiplin Kurulu tarafından oy birliği ile alındığı belirtildi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, ihraç gerekçesi şöyle açıklandı:

İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;

“a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve

l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ Parti Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına Müşterek Disiplin Kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmiştir.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ’ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki “FETÖ’cü” iddialarının ardından parti teşkilatlarından iletilen ihraç taleplerine yönelik dilekçeleri değerlendirerek, İstanbul milletvekilini Disiplin Kuruluna sevk etmişti.

İSMAİL KONCUK DA İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da partiden istifa etti. Koncuk’un istifasının, partide 2. Olağan Kurultay’da Koray Aydın’ın başını çektiği iddia edilen bir yapının Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere “oy verilmeyecekler” listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan gerginlikle ilgili olduğu öne sürüldü.

Koncuk, parti kurultayının hemen sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün yapıldı. Hayırlı olsun. Ben ve Ümit Özdağ, Gİ̇K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış. Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun” ifadelerini kullanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ