Zirvede Haber

Kirazlıyaylalıları isyan ettiren karar!

Kirazlıyaylalıları isyan ettiren karar!

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Köyü’nde Meyra Madencilik tarafından yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi’ne karşı açılan davanın ana duruşması 28 Ekim Çarşamba günü görülmüştü. Mahkeme, kararını şirketin lehine açıkladı.Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ne bağlı Kirazlıyayla Köyü’nde Lübnan sermayeli Meyra Madencilik tarafından yapılmak istenen maden zenginleştirme ve atık havuzu inşaatı için verilen “ÇED olumlu” kararının iptali istemiyle Bursa 1. İdare Mahkemesi’nde açılan dava sonucunda mahkeme kararını açıkladı.

Bursa 1. İdare Mahkemesi ÇED kararında hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

BİLİRKİŞİ RAPORU KÖYLÜNÜN LEHİNEYDİ

Bilirkişi raporunda su kaynaklarına etki, depremsellik, flora üzerinde etki, tarım arazileri ve hayvancılık üzerinde etki ve atık yönetimine ilişkin değerlendirmeler köylülerin lehineydi. Ancak, bilirkişi raporuna rağmen mahkeme projenin olumsuz çevresel etkilerinin en aza indirilmesi için öngörülen önlemlerin yeterli olduğu sonucuna vardı.

KARAR TEMYİZ EDİLECEK

Kararın mücadeleden vazgeçmeye niyeti olmayan ve gerekirse Ankara’ya yürümeyi göze alan Kirazlıyaylalılar tarafından temyiz edileceği öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ