Zirvede Haber

Aydın’dan “kesik kolon denetimi” uyarısı

Aydın’dan “kesik kolon denetimi” uyarısı

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin eski meclis üyelerinden Cemil Aydın, İzmir’de yaşanan depremde çöken binalara dikkat çekerek binalarda “kesik kolon” denetimi yapılması gerektiğini bildirdi.

Cemil Aydın, depremin Türkiye’nin vazgeçilmez bir gerçeği olduğunu acı tecrübelerle yaşadıklarını söyledi. İzmir’de yaşanan depremin bilançosunun şiddetine göre ağır olduğunu ifade eden Aydın, “deprem değil çürük binalar öldürür” gerçeğinin İzmir’deki depremde bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Belediye başkanlıkları bünyesindeki Yapı Denetim müdürlüğü ekiplerinin vakit geçirmeden tüm kentte kapsamlı bir denetim yapması gerektiğini vurgulayan Aydın, “Bursa da deprem kuşağında. O nedenle acı yaşanmadan önlem alınmalı” dedi.

Bazı işyerlerinin “alan açma” adı altında taşıyıcı kolonları kestiğini anlatan Aydın, şunları söyledi: “İzmir’deki depremde çöken binaların önemli bir kısmının kolonlarının kesildiği tespit edildi. Deprem sonrası binalar çöktükten sonra tespit etmek yerine şimdi tespit etmek gerekli. O nedenle Yapı Denetim Müdürlüğü ekipleri, tüm kentteki ticari amaçlı dükkan ve spor salonlarının bulunduğu binalarda ‘kolon’ denetimi yapmalı. Kolonları kesilmiş, inceltilmiş veya tahrip edilmiş binalar tespit edilmeli, gerekirse güçlendirme istenmeli ya da tamamen boşaltılmalı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ