Zirvede Haber

Ne Olacak Şimdi, Sağlık Emekçilerinin Verdiği Emeğe!

Ne Olacak Şimdi, Sağlık Emekçilerinin Verdiği Emeğe!

COVİD-19  salgını döneminde Ankara, İstanbul ve İzmir’de sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım olanağı sağlanırken Bursa’da bu uygulamadan vazgeçilmiş ve sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkı iptal edilmişti.

Bursa Tabip Odası’nın gündeme getirip BURULAŞ’a yazdığı dilekçede sağlık çalışanlarına tekrardan ücretsiz ulaşım hakkı tanınması talep edildi. BURULAŞ bu talebe olumlu yanıt vermedi. Bu kararın ardında Bursa’da kent dinamikleri harekete geçti ve olay Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis’ine kadar taşındı. Ekim ayı meclis toplantısında gündeme gelen ve alınan kararla sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkı Bursa’da tekrar uygulamaya konuldu.

Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım uygulamasını Bursa’da her fırsatta dile getiren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal  alınan kararın ardından açıklamalarda bulundu. Sarıbal, yaptığı açıklamada Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hatalardan dönmeyi artık kendine erdem saymaya başladığını söyledi.

Sarıbal yaptığı açıklamanın devamında şunları aktardı:

“Önce su ücretlerinde katı atık meselesini gündeme getirmiştik itiraz etmişlerdi, sonra İstanbul ve Ankara’da CHP’li belediyelerin yaptıklarını görünce oradan geri dönüş yapıp katı atık bedellerini faturadan çıkardılar.

Şimdi Bursa Tabip  Odası’nın, sağlık emekçilerine COVİD döneminde toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binmesine dair bir durumları vardı. Ama Bursa’da bu ücretli hale getirilmişti. Yine Ankara, İstanbul ve İzmir’de COVİD döneminde sağlık emekçileri ücretsiz ulaşım olanağına sahiplerdi.

Şimdi Büyükşehir Belediyesi bir karar aldı. COVİD sürecinde sağlık çalışanlarına tekrar ücretsiz olarak ulaşım sağlamaya başladılar. Peki bu aradan geçen süreçte sağlık emekçilerinin bu zor dönemde verdiği emeğe saygısızlık değil midir? İtiraf edilmese böyle mi devam edecekti? Yaz, boz! Ses çıkartmazlarsa devam, ses çıkartırlarsa hadi geriye alalım. Bu nasıl bir anlayış. Bursa yönetilemiyor. Bursa keyfine bırakılmış, bir kişinin keyfi üzerinde rüzgara kapılmış gidiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ