Zirvede Haber

TOPRAKLAR EKİLMESİN DİYE HEKTAR BAŞINA PARA DAĞITILDI

TOPRAKLAR EKİLMESİN DİYE HEKTAR BAŞINA PARA DAĞITILDI

Saadet Partisi İznik İlçe Teşkilatının 6. Olağan kongresinde onur konuğu olarak katılan genel idare kurulu üyesi Hüseyin Oruç, “Anadolu’da topraklar ekilmesin diye hektar başına para dağıtıldı” dedi.

TOPRAKLAR EKİLMESİN DİYE HEKTAR BAŞINA PARA DAĞITILDI

Oruç; “Biz şu anda ülkenin işgal altında olduğunu söylediğimizde, bizim dışımızdaki siyasi partiler bu sözümüzün çok ağır olduğunu ifade ediyorlar.  Sonra şunlar şunlar Türkiye’de üretilmiyor dışarıdan geliyor dediğimizde sessiz bir şekilde haklısınız diyorlar. Yine bundan 10 yıl önce özellikle Anadolu’da topraklarının ekilmemesi için hektar başına para dağıtılıyordu maalesef” dedi.

Oruç; “Bunun iki tane sebebi vardı bir Türkiye’de tarımın batırılması ama her şeyden önce de Türkiye’de köylerin boşaltılarak bir başkalarına peşkeş çekilmesi. Zaman zaman gazetelerde okursunuz, Anadolu’nun en ücra köşelerinde bir yerler mesela Brezilya’dan birilerine satılıyor, Arjantin’den bilmem kime satılıyor, bunları söylediğiniz zaman inanmıyorlardı. Arjantin’in orada ne işi var diyorlardı.  Arjantin orada olması bir projenin ürünüydü.

2006 yılında çıkan yasa gereği bütçenin yüzde 2’si tarımla uğraşan insanlara verilecekti. Bu hiçbir zaman gerçekleşmedi.  Diğer hususlarda olduğu gibi güçlüler, göreceksiniz geçen sene tarıma ayırdığımız miktarı yüzde 40 artırarak şu kadar tutturduk diye, sadece aldatmaktan öte hiçbir şey elde etmemektedir.  Ödemedikten sonra, siz bana yüzde kaç diyor, yüzde 1500 zam yapsanız ne olur, tarıma destek verseniz ne olur.  Bu sadece halkı kandırmaktan öteye gitmiyor.  Zaten uygulamalara baktığımızda da bunu çok net olarak görüyoruz.

ZENGİN TOPRAKLARIMIZIN FAKİR İNSANLARI KONUMUNA GELDİK

Bu ne, 35 yıl önce İznik’in gelir kaynağı üzüm iken şu anda zeytine yöneldi insanlar ama ne yazık ki yaptıkları masrafları bir türlü karşılayamıyorlar. Özellikle de son 2 yıldır elektriğe yapılan zamlar münasebetiyle, en büyük girdi elektrik olduğu için herkesin ittifak olduğu bir konudur.  Şu an Türkiye’de 3 milyon ton tohuma ihtiyaç varken devletin desteklediği miktar 6700 ton. Dolayısıyla de hiçbir zaman için bu vaatlerini gerçekleştirmiyorlar.  Bundan dolayı bizim şu anda geldiğimiz durum, Zengin topraklarımızın Fakir insanları konumuna geldik. İnşallah Cenabı Hak bunları en kısa zamanda akıl fikir verir de bu çalışmalarından vazgeçerler.

Özellikle neslin bozulması ile alakalı olarak da özellikle aklıselim sahibi insanlara sosyal medyadan yaptıkları baskı neticesinde, nesli bozmaya yönelik olan tahriş edilmiş ürünlerle alakalı yasa meclisten geçti. Uluslararası güçlerin neslimizi bozmak üzere bastırdıkları hatta insanlarımızın beslenmesi ile alakalı hususlara da yön verecek yasa çekildi ama takip edin mutlaka bir torba yasasıyla içerisine koyacaklar bu yasayı çıkaracaklar. Allah bunlara fırsat vermesin inşallah” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ