Zirvede Haber

Bursalılar pandemi döneminde neden parkları tercih ediyor?

Bursalılar pandemi döneminde neden parkları tercih ediyor?

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık ve kapalı ortamlar yerine park alanları tercih ediliyor. Bu dönemde sosyal mesafeye dikkat etmek isteyen vatandaşlar, “Parklarımızın ve bahçelerimizin kıymetini bilmemiz gerek. Hava almak, yürüyüş yapmak için hep parkları tercih ediyoruz. Bu dönemde açık ve kalabalık olmayan yerlere çok ihtiyacımız var” diyor.

Pandemi döneminde pek çok değişen alışkanlık gibi sosyal aktivite tercihleri de değişim göstermeye devam ediyor.

Salgın döneminde insanlar kalabalık ortamlar yerine, sosyal mesafe kuralına dikkat edebileceği ve daha az insanla temasta olacağı alanları tercih ediyor.

Bu mekânların başında da parklar ve bahçeler geliyor.

Parklarda sadece artık dinlenilmiyor.

Güzel havaları fırsat bilen Bursalılar akşam yemeklerini de parklarda kurdukları masalarda yiyor.

“KAPALI ALANLARDA DAHA ÇOK RİSK VAR”

Kalabalık mekânlar yerine Üç Fidan Parkı’nı tercih eden iki genç, “Açık hava olması daha iyi oluyor bizim için. Kapalı alanlarda daha çok risk var. Zaten üniversiteden açık havada oturmaya alışkınız. Şu anda parkların çok riski yok. Her gece çıkıyoruz. Yemeğimizi alıp burada yiyoruz. Çok fazla insan olmuyor parkta” şeklinde konuştular.

“KEŞKE DAHA ÇOK PARK VE DİNLENME ALANLARI OLSA”

Ortanca Parkı’nda vakit geçirmeyi tercih eden diğer vatandaşlar ise, “Pandemi sürecinin ilk etabında parklar ve banklarda oturmak yasaktı. Toplu ulaşım kullanmayı tercih etmiyoruz. Boş vakitlerimizde sık sık gelip, gazete okuyoruz. Yapacak başka bir şey yok. Keşke daha çok park ve dinlenme alanları olsa. Bu dönemde az da olsa dışarı çıkıp hava almaya hepimizin çok ihtiyacı var. Az insanların olduğu yerler daha çok tercih ediliyor. Parklarımızın ve bahçelerimizin kıymetini bilmemiz gerek” ifadelerine yer verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ