Zirvede Haber

Bursa’da 65 Yaş Üstüne BURULAŞ Engeli!

Bursa’da 65 Yaş Üstüne BURULAŞ Engeli!

Bursa’da koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların yasak saatlerde toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları sona erdi. Ancak Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun ardından BURULAŞ’ın yaptığı uygulama çok sayıda kişiyi mağdur etti.

Bursa'da 65 yaş üstüne bir darbe de Büyükşehir'den

Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Bursa’da 65 yaş üstüne belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Bu kısıtlama çerçevesinde 65 yaş üstü kişilerin toplu ulaşımdan yararlanmaları da yasaklandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ, kararın ardından yazılım değişikliğine gitti.

Ancak karar ve BURULAŞ’ın uygulaması büyük bir mağduriyeti de beraberinde getirdi. O sorunu CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca gündeme taşıdı.

Karaca, sosyal medya hesabındab yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bursa İl Hıfzısıhha Kurulu’nun sabah saat 08.00-10.00 arası ve öğleden sonra 16.30-19.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarını yasakladığı 65 + yaş grubundaki 202 bin kişiden halen çalışmakta olanlar BURULAŞ tarafından mağdur edildi.

Bursa’da 65 + yaş grubundaki 202 bin kişinin yasak saatlerde toplu ulaşımdan yararlanmasını engelleyen BURULAŞ, yazılımını da güncelledi ve yeni uygulamayı bugünden itibaren yürürlüğe soktu.

Fakat BURULAŞ’ın gözden kaçırdığı bir detay vardı. 6 5+ yaş grubunda olup çalışanlar, sokağa çıkma yasağından MUAF tutulmuştu.

Dolayısıyla BURULAŞ’ın doğum tarihini esas alarak 65 + yaşa giren tüm vatandaşların yolculuk hakkını engellemesi doğru bir uygulama değil. Bu uygulamanın derhal durdurulması gerekir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ