Zirvede Haber

İYİ PARTİ’DEN CEMEVİNE JET ZİYARET

İYİ PARTİ’DEN CEMEVİNE JET ZİYARET

İYİ Parti Bursa İl Yönetimi, Selçuk Türkoğlu Başkanlığı’ndaki ilk ziyaretini, Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi Cem ve Kültürevi’ne yaptı. Başkan Nesimi Üçlertoprağı, Alevi Dedesi İsmail Mermer ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen İYİ Parti İl Heyeti adına konuşan Türkoğlu, ötekileştirmenin ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğuna değinerek, toplumun her kesiminin, birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

TÜRKOĞLU: HAKSIZLIĞA VE ZULME KARŞIYIZ

Bir ülkede ortak değerlerin yanı sıra çok önemli iki konuda da güç birliği yapılması lazım geldiğini belirten Selçuk Türkoğlu, “Nereden gelirse gelsin haksızlığa ve zulme karşı mücadelede dayanışma içerisinde olunmalıdır” dedi. Türkoğlu şöyle konuştu:

“Biz Müslümanlar için hem dini hem de tarihi açıdan büyük öneme sahip olan muharrem ayını idrak etmemiz hasabiyle, milletimizin her zamankinden çok daha fazla birlikteliğe ihtiyaç duyduğuna ve böyle günlerin de bunun için fırsat olduğuna inanmaktayız. Türk milletinin her ferdi aynı değerdedir. Bu ülkeyi yönetenlerin en fazla dikkat göstermeleri gereken husus budur. Ne var ki bu iktidar döneminde vatandaşlarımızın ayrıştırıldığı, toplumumuzun ötekileştirildiği, ‘benim gibi düşünmeyen benden değildir’ anlayışının hakim olduğu, gerçekten talihsiz bir süreci yaşıyoruz. Bu durum da toplumsal psikolojiyi alt üst etmiş, farklı kesimler arasında derin yaralar açmıştır. Esas olan, hak mücadelesidir. Asıl olan, adil olup adaleti sağlamak, kişi hak ve özgürlükleri ile ilgili hukuk kurallarını gerektiği gibi işletmektir. İnancı, mezhebi, kökeni ne olursa olsun herkese yüreğimiz açıktır. Kazanmak her zaman haklı olunduğu anlamına gelmez. Bazen kaybedenler; tıpkı Kerbela’da şehit olan Hz. Ali ve Hz. Hüseyin gibi gerçek kazananlardır. Çünkü onlar zalimin zulmünün çok daha iyi anlaşılmasının ve hak mücadelesinin bu dünyada güdülmesi gereken en kutsal dava olduğunun timsali olmuşlardır.”

ÜÇLERTOPRAĞI. CEMEVİ HERKESE AÇIKTIR

Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Nesimi Üçlertoprağı da, “Her inanca saygı gösterdiğimiz kadar bizler de saygı görmek istiyoruz. Güzel ülkemiz için çalışmaya, üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Ataevler’deki Cem ve Kültürevi binasındaki ziyarette, gündeme dair görüş, değerlendirme ve önerilerini paylaşan Üçlertoprağı, “Cemevleri sadece Alevilere özgü bir mekan değildir, ön yargıların ortadan kalktığı, diyalog ortamının geliştiği ve her inançtan insanın sohbet ettiği yerlerdir. Biz böyle gördüğümüz için kapımız herkese açıktır. Bizler de camilerimizi ziyaret ediyoruz, birbirimizi tanımak için herkesle sohbet ediyoruz. Bu sohbetlerden sonra insanlar aslında birbirimizden farkımız olmadığını görüyorlar. İşte bu diyalog eksikliğini gidermemiz lazım. Barış ve huzur ortamını sağlayabilmemiz için bu anlayışı geliştirmemiz lazım. Maalesef böyle olmuyor. Siyasi iktidarlar Aleviler ile ilgili adımların atılacağını, cemevlerinin yasalarda ibadethane olarak kabul edileceğini söz veriyorlar ancak bu sözler her seferinde havada kalıyor” şeklinde konuştu.

DEDE İSMAİL MERMER: İMAN GÖNÜL İŞİDİR

Alevi Dedesi İsmail Mermer de siyasilerin Aleviler’e bakışında her zaman sorun olduğuna vurgu yaptı. “Aleviliğin, Ali’yi sevmekten ibaret olmadığını, asıl Hz Muhammed’in ahlakından ve yaşamından nasiplenmek olduğunu belirten Mermer, “Biliyoruz ki iman etmek gönül işidir. Aklımıza yatmayan hiçbir şey gönlümüze tesir etmez. O nedenle gençlerimize hep sorgulamayı öğretiyoruz. Aleviliğin merkezinde insan vardır. Sevgiden yoksun, kin ve nefret üzerine söylem olmaz. Bizler bu yolun hizmetkarıyız ve o yolun başındaki Hz. Muhammed’e layık olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Alevi dedeliği ile ilgili de bilgi veren Mermer, “Dede olabilmek için Hz. Muhammet’in soyundan gelmek ilk şarttır. Ancak bu yeterli değildir. Kendisini geliştirmiş olması, kanaat önderi olabilecek kıvama gelmesi, pirlerinin onayını almış olması gibi pek çok aşamadan geçmesi lazım” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ