Zirvede Haber

“Sadece hekimlerin değil, bütün sağlık çalışanlarının yanındayız”

“Sadece hekimlerin değil, bütün sağlık çalışanlarının yanındayız”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi, Bursa Tabip Odası’nın yeni başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Türkkan, “Sadece hekimlerin değil, bütün sağlık çalışanlarının yanındayız” dedi.

Samimi bir havada geçen ziyarette konuşan SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, Türkkan’a başarılar diledi. Aynı camiada çalışan emekçiler olduklarına dikkat çeken Başkan Açık, SES üyesi bir Tabip Odası Başkanı’nın bulunmasının yeni yönetimle işbirliği açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi. Sağlık çalışanlarının ve hekimlerin bir çok sorunla karşı karşıya olduğunu belirten SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, Bursa Tabip Odası ile beraber söz konusu, ortak sorunlar ile beraber mücadele edeceklerini söyledi. “Dayanışmaya ihtiyacımız var. Geçtiğimiz günlerde Tabip Odası’nın İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması, sağlık çalışanlarının sesi olmuştur” diyen Açık, yeni dönemde iki kurum olarak başarılı işlere imza atmak istediklerini söyledi.

Örgütlenme çok önemli

BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan da dayanışmanın önemine dikkat çekerek, Tabip Odası’nın sadece hekimlerin değil, bütün sağlık çalışanlarının sesi olduğunu belirtti. Türkkan, “Tabip Odası olarak sadece hekimlerin değil, bütün sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgileniyoruz. Sadece hekimlerin değil, bütün çalışanlarının yanındayız” diye konuştu. Dr. Levent Soydinç de örgütlenmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Avrupa’da ciddi ir sendikalaşma var. Tek bir bölümde dahi 8-9 tane sendika faaliyet gösteriyor. Türkiye’de bu yok maalesef, olanların da kıymetini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Pandemi ödemelerinde haksızlıklar var

SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, pandemi döneminde yapılan ödemelerde de büyük haksızlıklar oluştuğunu belirtti. Açık, çok yüksek ödemeler alanların yanında, salgınla gösterdikleri mücadeleye rağmen hiçbir ek ödeme alamayanlar olduğunu söyledi ve ekledi: “Biz kimse ödeme almasın demiyoruz. Sadece söz konusu ödemelerin hakkaniyetli yapılması gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu. İrfan Açık son olarak, BTO ve SES olarak bu konunun üzerine gideceklerini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ