Zirvede Haber

Bursa’da araştırma hastanesiydi, madde bağımlıların mekanı oldu

Bursa’da araştırma hastanesiydi, madde bağımlıların mekanı oldu

Bursa’da Ankara Yolu üzerinde bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yıkılmasının ardından atıl kalan arazi çöplüğe dönerken, hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı arazide madde bağımlıları mesken tuttu.

1970’li yıllarda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 1992 yılından sonra ise Yüksek İhtisas Kalp ve Damar Hastanesi, son yıllarda ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla Bursa ve çevre illere sağlık hizmeti veren binan yıkılmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti.

Deprem yönetmeliğine uymadığı ve ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle boşaltılarak yıkılan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ait arazinin bir bölümünde, Sağlıklı Hayat ve Yaşam Merkezi, Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet veriyor.

Ancak arazinin kalan büyük bir bölümü kaderine terk edilmiş durumda.

Yıkıldığı dönemlerde şartlı bağış nedeniyle sadece sağlık tesisi olmak üzere inşaat yapılması planlanan ve hatta dönemin Başbakan Yardımcısı ,AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun ‘200 yataklı entegre devlet hastanesi ‘ olacak müjdesini vermesine rağmen arazi bu günlerde madde bağımlıların mekanı oldu.

Arazinin son hali hem çevre sağlığını tehdit ediyor, hem de görüntü kirliliğine neden oluyor.

Şehrin ortasında çöplüğe dönen hastane alanı çevreye tehlike saçıyor. Bahçesini kuru otların bürüdüğü ve çok sayıda çam ağacının bulunduğu arazi çöplüğe dönerken, geceleri ateş yakan madde bağımlıları bölge halkını tedirgin ediyor.

Bölgenin bir an önce temizlenip kontrol altına alınmasını talep eden bölge sakinleri, araziye yeniden hastane yapılmasını istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ