Zirvede Haber

İletişim Hatası mı? Kasıt mı?

İletişim Hatası mı? Kasıt mı?

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında “enBursa.com” canlı yayınındaki açıklamalarından dolayı soruşturma açılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Uzun yıllar Uludağ Üniversitesi’nde görev yaptığını hatırlatan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, gelişmeleri “İletişim kazası olarak düşünmek istiyorum” sözleriyle yorumladı.

enBursa.com’un sorularını yanıtlayan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında açılan soruşturmayı değerlendirdi.

Tatlıoğlu, “Ben 29 yıl Uludağ Üniversitesi’nde bulunduğum süre içinde iki defa siyaset için istifa edip döndüm. Ve bulunduğum dönemde bir partinin MKYK üyeliğini üstlendim. Ekonomi konusunda 1998-2008’e kadar yaklaşık bir 10 yıl ciddi eleştiriler de yaptım. Dolayısıyla Türkiye’de üniversitelerde öyle bir yapı vardır. Bugün bu tür eleştirinin idari soruşturmaya muhatap olması son derece üzücü. Burada bir yanlış anlamanın olduğunu düşünmek istiyorum. Bir iletişim kazasının varlığını düşünmek istiyorum. Üniversitelerde alkış çıkmaz, çıkmamalı. Üniversiteden eleştiri çıkar ve makbul olan budur. Üniversiteler itirazcıdır, sorgulayıcıdır. Böyle olmalıdır. Dünyada alkış üniversiteleri çok. Alkış üniversitelerinin bilime de insanlığa da katkısı yok.” dedi.

Hoş görü çağrısı yapan Prof. Dr. Tatlıoğlu, “Bugünkü Rektör bey de, çok fırtınalı dönemlerde idarecilik yaptı. O dönemlerdeki gibi hoş görünün farkındadır. Türkiye’de üniversiteler içinde olumlu idarecilerden birisidir. Ben iletişim kazası olduğunu düşünüyorum, öyle de düşünmek istiyorum.” değerlendirmesi yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ