Zirvede Haber

Erdoğan bunu hep yapıyor!

Erdoğan bunu hep yapıyor!

21’ci dönem Bursa Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Orhan Şen’den çarpıcı tespit. Şen; “Arkadaşlar bana Erdoğan’ın Ayasofya çıkışından sizce ne sonuç çıkar diye soruyorlar. Bende konuyla ilgili düşüncemi arz edeyim. Erdoğan’ın ortaya attığı ve ”stratejik” ortağı Bahçeli’nin de desteklediği Ayasofya çıkışı ”gündem saptırma” operasyonundan başka bir şey değildir.Erdoğan ne zaman ”çok sıkışırsa” bunu hep yapar,Bahçeli’de destekler.(Zaten Erdoğan ve AKP’nin her icraatını kayıtsız şartsız destekleyeceğini çok önceden ilan ettiği için bu destekte hiç şaşırtıcı değildir)

Erdoğan’ın taktiği şu.(Daha önce rahmetli Özal’da bunu çok yapardı).İç veya dış sorunlardan çok sıkışırsan bir anda ortaya olmadık bir konu atıp onu konuşturursun., Böylece asıl konuşulması gereken sorunlar konuşulmaz hemde bu sorunlardan bunalan ve galeyana gelmeye başlayan halkın gazı ”itinayla” alınmış olur. Tabiki algı operasyonunda kullanılacak konu itinayla seçilir.Halkın en hassas olduğu duyguları üzerinden operasyon yürütülür.Dindar halkımız için Ayasofya’nın ibadete açılması çok hassas konudur,Karşı çıkanın ”kafir(!)” ilan edilme ihtimali büyüktür.
Bir taşla bir kaç kuş vurmak denilen olay budur işte.İtiraz edenin anında ”Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşı çıkıyor yada karşı çıkmıştı yaftası yemesi hatta bu yaftayı nesiller boyu taşıması mümkündür. Kısaca,operasyon mayınlı arazide yapılmaktır.İtiraz eden, neden itiraz ettiğine bakılmaksızın ”linç” edilebilir. Nasıl taktik ama.Bence yedirirsen çok güzel bir taktik.Ki halkımızın buna benzer olayları afiyetle (!) yediğine dair yakın tarihimizde bir çok örnek vardır.

Mesela ”idam ” cezasının geri getirilmesi. Unuttuysanız hatırlatayım.İdam cezası 2004 yılında AKP tarafından anayasadan çıkarılmıştı.İşte AKP tarafından kaldırılan idam cezası bir ara neredeyse geri geliyordu. ”Meclis kabul etsin onaylamayan ne olsun” söylemlerini unuttunuz mu? Halbuki Allah’ta biliyor ,Erdoğan ve Bahçeli’de biliyordu ki idam cezasının geri gelmesi demek Türkiye’nin AB den tamamen kopması demektir ki Erdoğan yada bir başka siyasetçinin ülkenin bu ekonomik şartlarında bu kopmayı göze alması resmen harakiri olur..Nitekim,Erdoğan bağırdı-çağırdı,Bahçeli her zaman olduğu gibi ”tam destek” verdi,halkımızın bir bölümü de huşu içinde alkışladı ve sonunda gündemde ne idam kaldı nede idamın geri dönmesi kaldı.

Hiç şüpheniz olmasın ki ”İdam cezasının geri getirilmesi” çıkışının sonucu ne olduysa , Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması çıkışının sonucu da aynı sebeplerden dolayı aynı olacaktır. Emin olun ki bir hafta sonra Ayasofya konusu ne oldu diye soran olmaz.Tıpkı idamın geri gelmesi konusu ne oldu diye soran olmadığı gibi. Siz sunni gündemlere takılmayın.Ülkenin gerçek gündemi

İŞSİZLİK,

YOKSULLUK,

YOLSUZLUK,

HIRSIZLIK,

RÜŞVET,
YAĞMA,

ADAM KAYIRMA,

ADALETSİZLİK ,

YASAKLAR,

ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALAR,

İSRAF ,

BÖLÜCÜLÜK VE TERÖR

Gerisi lafü güzaftır.

Not:Benim samimi düşüncem Ayasofya’nın ibadete açılmasıdır.Lakin bugün Ayasofya konusunu dile getirenlerin bu konuda samimi olmadıklarını düşünüyorum.Halep oradaysa arşın burada.Bekleyip göreceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ