Zirvede Haber

Gemlik’te Büyük Kumpas!

Gemlik’te Büyük Kumpas!

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Gemlik ilçe sınırları içerisinde kalan plajarı Gemlik Belediyesine devretmesinden sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi logosu olan çöp konteynırlarını toplarken çekilen görüntülerde sanki Büyükşehir Belediyesi çalışanları çöp konteynerlarının içindeki çöpü yere boşaltmış gibi sosyal medya paylaşımları ve yerel basında yapılan haberlerle komploya maruz bırakıldı.

FOTOĞRAFLARIN ASILLARI ORTAYA ÇIKTI

Ortaya çıkan görüntülerde Bursa Büyükşehir Belediyesinin personelinin konteyner içindeki kalan az miktarda çöpü yanlarında bulunan çöp poşetine koyduğu ağzını bağlayıp poşeti yere bıraktığı görülmekte konteynırlar toplandıktan sorna Bursa Büyükşehir Belediyesi temizlik arabası gelerek gerekli temizligi yapmıştır.

KUMPASCILAR TAMDA BU NOKTADA DEVREYE GİRMİŞ

Kötü niyetli kişi veya kişiler temizlik arabası gelmeden burdaki çöp poşetinin ağzını açarak fotoğraflar çekmiş ortaya çöp bırakılmış algısı oluşturmaya çalışılmış  bir yerel haber sitelerinde  yer aldı.

  

Bu fotoğrafların servis edilerek algı oluşturduğunu düşünen vatandaşlar ise sosyal paylaşımdan; “Algısını, komplosunu bilmem…
Geçtiğimiz Cuma günü önce Kumla, sonra Kumsaz sahilindeydik. İşin aslı şudur, Gemlik Belediyesi’ne devredilen sahillerde, Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi koyduğu çöp konteynırlarını ve saksıları, ne var ne yoksa toplayıp götürmüş. Zaten kıştan çıkan sahiller, aylarca bir bakım görmediği gibi olan da apar topar toplanmış. Yine milletin kullanacağı çöp konteynırlarını toplayıp götürmek, hatta bazı yerlerde çöpünü orada bırakmak olay değil, birilerinin bunu fotoğraflayıp belediyeye ve basına göndermesi olay öyle mi?… Bir kez olsun güçlünün avukatlığına soyunmayın, halkın, Gemlikte yaşayan insanların çıkarını savunun. Gemlik Belediyesi, kendi sahillerinin bakımını yapıp güvenliğini sağlayacak, ihtiyaç kadar çöp konteynırı koyacak güce de personele de sahiptir. Gerekirse biz gider onların attıkları çöpleri toplar, sırtımızda konteynır taşır ama iddiamızı boşa çıkarmayız… Bizler seçimlere altı ay kala piyasaya çıkmadık, bilen bilir. Sus, izle ama efendilik de bir yere kadar…” ifadelerini kullandılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ