Zirvede Haber

Lübnanlı; 19 Mayıs’ıda Dinlemedi!

Lübnanlı; 19 Mayıs’ıda Dinlemedi!

Bursa’da köylünün eli kolu bağlı…Madenci 19 Mayıs da dinlemedi Ne sokağa çıkma yasağı ne de 19 Mayıs Bayramı… Bursa’nın Yenişehir ilçesi’ne bağlı Kirazlıyayla bölgesinde Meyra Madencilik, köylülerin , çevrecilerin ve halk sağlığı uzmanlarının karşı çıkmasına rağmen çalışmalarını tam gaz sürdürüyor. Avukatlarla bölgeye giderek bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kendilerinden bilgi almak için dışarı çıkan köylülerin ise sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ceza tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

   

Bursa'da köylünün eli kolu bağlı...Madenci 19 Mayıs da dinlemedi

Meyra Madencilik, Kirazlıyayla’da tepki toplayan cevher zenginleştirme ve atık barajı tesisinin yapımına başladı.. Çevre örgütleri ve halk sağlığı uzmanlarına göre tesisin, doğaya ve insan sağlığına ciddi etkileri olacağı belirtilirken, firma jandarma gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

ÇED onayına karşı hukuksal mücadele başlatılsa da pandemi önlemleri kapsamında sürecin yavaş işlemesi firmanın, her geçen gün itirazları hiçe sayarak kolluk güçleri gözetiminde çalışmalasına olanak sağlıyor.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bugün avukatlarla beraber bilgi alışverişinde bulunmak üzere Kirazlıyayla’ya gitti. Kendilerinden bilgi almak için yanlarına gelen köylülerin ceza tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten CHP’li vekil şöyle konuştu:

“KÖYLÜYE YASAK, FİRMAYA SERBEST”

“Davayı takip eden avukat arkadaşlarla birlikte görüş alışverişinde bulunmak üzere geldik. Geldiğimizi duyan köylüler sınırlı sayıda olmak üzere geldiler ve köy meydanında toplandık. Sadece avukat arkadaşlar yargı süreci ile ilgili kendilerine bilgi veriyorlardı. Fakat jandarma gelerek sokağa çıkma yasağı gerekçesi ile herkesi kameraya alarak kimlik tespiti yapacağını belirtti. Köylüleri evlerine gönderdiler. “Şirkete yasak yok mu” diye sorduğumuzda cevabı tahmin ediyorsunuzdur.”

Altaca Kayışoğlu, korona sürecinin fırsat bilindiğini ve çalışmaların hızlandırıldığını söylerken, geri adım atmayacakları mesajını da şu sözlerle verdi:

“FİRMA KORONA SÜRECİNİ FIRSAT BİLİYOR AMA KÖYLÜLER KAZANACAK”

“Şirket yoğun bir şekilde çalışıyor, ağaçlar kesiliyor. Bütün iş makinaları şu an buraya yığılmış durumda. Sokağa çıkma yasaüı fırsat bilinerek daha yoğun bir biçimde çalışılıyor. Mahkeme süreci beklenmiyor. Telafisi mümkün olmayan zararlar veriliyor şu an. Bu güzelim doğayı katletme konusunda inanılmaz bir azim var. Ama köylüler de kararlı. Biz mahkemeden olumlu bir karar çıkacağını ve buranın kurtulacağını düşünüyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ