Zirvede Haber

Korona İle Mücadelede ‘Kadir Gecesi Milat’ Olsun

Korona İle Mücadelede ‘Kadir Gecesi Milat’ Olsun

Türk Diyanet Vakıf- Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı ‘Kadir Gecesi’ münasebetiyle yayınlamış olduğu mesajında;  “Camilerimizin cemaate kapalı olduğu, Cuma namazlarımızı kılamadığımız, coşkuyla camilerimizde teravih namazlarını eda edemediğimiz, karşılıklı mukabele okuyamadığımız hüzünlü bir Ramazan ayı idrak ediyoruz. Bu gece ellerimizi açtığımızda, yukarıda saydığımız nimetlerimizin geri verilmesi için yüce Rabnimize dua edeceğiz.

Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığın def’i için inşallah dua ve niyazlarımızı eksik etmeyeceğiz. Sayın Basın Mensupları, Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşmanın burukluğunu yaşarken, bu gece , mübarek Kadir gecesine kavuşmuş olmanın sevinç ve mutluluğunu tadıyoruz.

Kadir gecesi, gecelerin en faziletlisidir ve bir ömre bedeldir. Ona bu üstünlüğü kazandıransa, hidayet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’dir. İnsanlığın ufkunda bir güneş gibi doğan Yüce Kitabımız, bu gecede indirilmeye başlamıştır. O’nun nuru, karanlıklar içerisinde yönünü kaybetmiş olan insanlığa bu gece ışık tutmuştur.

O, eşsiz ilke ve mesajları ile hüzünlü ve bîtap gönüller için neşe kaynağı olmuştur. O’na inananlar, O’nun rahmeti ve şifası ile huzur bulmuştur. İşte Kadir gecesi, Kelâmullah hürmetine bin aydan daha hayırlı kabul edilmiştir. Yüce Rabbimiz, Kadir suresinde bu gerçeği bize şöyle bildirir: “Şüphesiz, biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir, 97/1-5)

Kadir gecesi, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin terkedilip sevgi ve kardeşliğin hâkim kılınması gereken gecedir. Bu gece, rengi, ırkı, dili, mezhebi ne olursa olsun açlık, susuzluk, darlık ve zulümle mücadele eden kardeşlerimizin dertleriyle hemdert olmamız gereken gecedir.

Bu gece paylaşma, yücelme ve İlâhî rızaya ulaşma gecesidir. Bu gecede bize düşen, Rabbimizin sonsuz kudreti karşısında acizliğimizi, ebediliği karşısında faniliğimizi itiraf ederek pişmanlık ve gözyaşlarıyla rahmet-i Rahmân’a sığınmaktır.

Rabbimizin, bu gece kendisine gönülden açılan elleri geri çevirmeyeceğini Efendimiz (s.a.s), şu şekilde haber verir: “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur.” ( Buhârî, Savm, 6) Kadir gecesini ihya etmek, her şeyden önce Kur’an-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bilmekten geçer. Kurân’ın kadrini kıymetini bilmek ise, O’nun kurtuluş reçetemiz olduğunun şuuruna ererek yüce değerleri doğrultusunda hayatımıza yön vermektir.

Kadir gecesini, Rahmet Peygamberi Efendimiz ’in bir hadisine ( Ebû Dâvûd, Şehru Ramazan, 6) dayanarak Ramazanın yirmi yedinci gecesi ihya etmekteyiz. Ancak “Kadir gecesini Ramazanın son on gecesinde arayınız” (Buhârî, Fadlu Leyleti’l-Kadr, 3) hadisinden hareketle bizler, Ramazanın kalan günlerini de Kadir gecesi gibi değerlendirelim.

Daha da önemlisi, hayatımızın her anının kadrini bilelim. Şu kısacık ömrümüzdeki sayılı nefeslerimizi, sahip olduğumuz bütün nimetleri Yüce Rabbimizin rızası doğrultusunda tüketelim. Böyle mübarek gün ve gecelerin, hayatımızı gözden geçirmemiz ve kendimizle yüzleşmemiz için bir fırsat olduğunu unutmayalım.

Cennet kapılarının ardına kadar açıldığı şu günlerde bol bol Kur’an okuyalım. Tövbe ve istiğfar ile Rabbimizden af dileyelim. Efendimiz (s.a.s)’in Kadir gecesinde yapmamızı tavsiye ettiği ve bağışlanma arzusu ile gönülden amin diyeceğimiz şu duayı hep söyleyelim: “Allahım! Sen affedicisin. Affetmeyi seversin. Bizi de affet!” (Tirmizî, Daavât, 84.) Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin, başta dünyayı kuşatan salgın hastalığın gitmesine vesile olması duasıyla, gecemiz hayırlara vesile olsun” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ