Zirvede Haber

19 Mayıs Milli Benliğin Perçinlendiği Gündür!

19 Mayıs Milli Benliğin Perçinlendiği Gündür!

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK; Demokrat Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hasan Ali Ünal; 19 Mayıs’ın yıl dönümünde; “19 Mayıs Ulusal Egemenliğimizin başlangıç günüdür. Milletimizin istiklâlini, yine milletimizin azim ve kararı kurtarmıştır. Dünya tarihinde bir milletin en zor şartlarda bile sömürge ve köle olmayı reddedip ölmeyi tercih eden, bu uğurda mücadele içinde olacak başka bir millet olmamıştır.

Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 101.Yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz.

Milli hedefler ve irade yalnız bir kişinin düşünmesinden değil, bütün milletin arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir. Bu anlamlı günü yalnızca vatan için nutukların atıldığı bir gün olarak değil, gelecek nesillere büyük bir yürüyüş olarak rehber yapmak gerekmektedir. Günün ayrıca ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanması Büyük Türk milletinin umudu olan gençlerimizin milli benliğe, güçlü ve modern Türkiye’ye ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğe olan inancı perçinlemesinden dolayıdır.

Ey güzel Ülkemin güzel yüzlü gençleri, Ey Türk Gençliği vazifelerini unutma bayramını da doya doya kutla. Gençliğinde dik duranın ihtiyarlığında beli bükülmez. Bağımsızlık ve hürriyet aşkını kaybetmemiş ve gelecek nesillere taşımaya ant içmiş Büyük Türk Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlar, milli mücadelenin her safhasında Vatanımız için canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz… Selâm ve Saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ