Zirvede Haber

19 Mayıs 1919 Siyasal Tarihimizin Dönüm Noktasıdır.

19 Mayıs 1919 Siyasal Tarihimizin Dönüm Noktasıdır.

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK; İYİ Parti Kestel Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan ve İlçe Başkan Yardımcısı Sibel Özçar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özçar; “19 Mayıs 1919 siyasal tarihimizin dönüm noktasıdır. Anadolu’nun en doğusundan en batısına kadar İstiklal mücadelesi bu adımla başlamıştır” dedi. Özçar , 101 yıl önce iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve düşmanı yurttan kovmak için Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinden gidenlerin anlayışının örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Özçar; “19 Mayıs 1919 siyasal tarihimizin dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919’da bir vapur ile sessiz sedasız bir limana yanaşırken, Gazi Paşa o limandan Anadolu’ya ilk adımını atmıştır. Ancak o ilk adım büyük ve kutlu bir yürüyüşe dönüşmüştür. Anadolu’nun en doğusundan en batısına kadar İstiklal mücadelesi bu adımla başlamıştır. Samsun’a çıkarken, Türkiye ve dünya tarihini çok derinden etkileyen bir sayfa açmış, emperyalist ülkelerin, iç ve dış düşmanların tümüne birden meydan okumuş, ırk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edeceğine inandığı halka güvenmiş ve sonucunda büyük bir mücadeleyi kazanmıştır. 99 yıl önce iç ve dış düşmanların ihanetine son vermek ve düşmanı yurdumuzdan kovmak için Samsuna çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinden gidenlerin anlayışı ve 19 Mayıs ruhu günümüzde de örnek alınmalıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı 101. Yıl dönümünde kutluyor, Samsuna çıkarak Türk’ün kurtuluş meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun izinden gidenlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum .

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ