Zirvede Haber

İhanet Peşinde Koşanlardan Hesap Soracağız!

İhanet Peşinde Koşanlardan Hesap Soracağız!

Bursa’da maden gerilimi… ‘Bu tesis emanete ihanet!’ Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı kırsal Kirazlıyayla Mahallesindeki maden gerginliği devam ediyor. Maden şirketinin bölgede yapmak istediği atık tesisine karşı çıkan köylülere İYİ Parti’nin desteği de sürüyor.

   

Bursa'da maden gerilimi... 'Bu tesis emanete ihanet!'

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı kırsal Kirazlıyayla Mahallesinde maden şirketinin yapmak istediği atık tesisine karşı çıkan köylülere İYİ Parti’den bir destek daha geldi.

İYİ Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır ve İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bülent Korku, bölgeye giderek köylülere destek verdi.

Köylülerle bir araya gelen Tatlıoğlu, şunları söyledi:

“Kirazlıyaylalılar sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek, devletin kurumlarının ve vatandaşların görevidir. Çevre miras değil, gelecek nesillere devredilecek emanettir. Zehirli atıklarıyla Kirazlıyayla’da çevre katliamına yol açacak olan, kurşun çinko bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajı inşaatı da emanete ihanettir. Corona Virüs krizi döneminde, yangından mal kaçırırcasına, Ankara’dan kumanda edilen projelerle, bu insanların yaşam düzenlerini bozmalarına, köyümüzün ve Yenişehir’in zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’da Ankara’ya konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Erozan, konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ