Zirvede Haber

NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji, öğrencilerini, Nobel ödüllü bilim insanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. “Nobel Söyleşileri” adlı altında gerçekleşen ilk programa, 2017 Nobel Kimya Ödülü sahibi Joachim Frank katıldı.

Öğrencilerine daha önce, Nobel alan bilim insanlarıyla,yüz yüze ve e-posta yoluyla röportaj yapma imkânı sağlayan Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji, bu kez ünlü bilim insanlarını konuk ediyor. İçinde bulunulan süreçte öğrencileri cesaretlendirmek ve motive etmek için düzenlenen “Nobel Söyleşileri” başladı. 2017 Nobel Kimya Ödülünü alan Joachim Frank öğrencilerle buluşarak, merak edilen soruları yanıtladı.

2017 yılında Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencileriyle Stockholm’de de bir araya gelen Nobel Ödüllü bilim insanı; “”Yakında sır kalmayacak. Artık biyomolekülleri hücre içinde ve vücut sıvılarımızın her bir damlasında, en ince ayrıntısına kadar görebiliyoruz. Nasıl oluştuklarını, nasıl davrandıklarını ve nasıl bir bütün olarak çalıştıklarını anlayabiliyoruz. Biyo-kimya alanında bir devrimle karşı karşıyayız” açıklamalarında bulundu.

Nobel Söyleşilerine, 4 Mayıs Pazartesi günü 2019 Nobel Fizik Ödülü sahibi Didier Queloz,9 Mayıs Cumartesi günü 2019 Kimya Ödülü sahibi M. Stanley Whittingham ve 16 Mayıs Cumartesi günü 2013 Nobel Kimya Ödülü sahibi Martin Karplus katılacak. 30 dakika sürecek ve İngilizce gerçekleşecek yayınlarda öğrenciler, merak ettikleri tüm soruları bilim insanlarına yönelterek onlarla röportaj yapma şansı bulacak.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ