Zirvede Haber

Hoş Geldin Şehr-i Ramazan…

Hoş Geldin Şehr-i Ramazan…

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK;

RAMAZAN’A NEDEN  11 AYIN SULTANI NE DİR ?

11 Ayın Sultanı Kur-an’da olmadığını söyledi. İşte cevabı: ’11 Ayın Sultanı’ deyimi Türklerin verdiği bir sıfattır. İslâm’da böyle bir şey yok, ne Kur’ân’da, ne de hadislerde Ramazan ayı için sultanlık sıfatı kullanılır. Bunlar Türklerin, Ramazana verdiği değerin, saygının ifadesi olarak kültürümüze geçmiştir. Niçin 12 ayın değil de 11 ayın deyimine gelince: 11 kişi düşünün. Bunlar sıradan insanlar. Bunların başında bulunan insana sultan denilir. Sultan bunlar gibi sıradan insan değil, padişahtır. Artık padişahı o 11 kişiden biri saymak olmaz. Aylar on ikidir ama bunların biri ayrılıp sultan yapılmış, artık sıradan ay olmaktan çıkmıştır.

Peki Ramazan ayın başlangıç ve bitiş ne zaman insanların görüşü nelerdir. Bunları araştırmak için Kestellilerin arasına karıştık ve araştırma yaptık.

24 Nisan Cuma günü başlayıp, 23 Mayıs Cumartesi günü biten Ramazan ile ilgili ne düşündüklerini bu satırlarda bulacaksınız.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR BİLİYORMUSUNUZ ?

Evet başlıyor sadece 3 gün kaldı 11 ayın sultanına 24 Nisan Perşembe bunu biliyoruz, bu salgın o kadar da unutturmadı!

SİZCE ORUÇ ERTELENECEK Mİ?

Sanmıyorum çünkü her şeyin bir zamanı var eğer ertelenme gibi söz konusu olursa tüm Müslüman ailemi ayaklanır, çok saçma bir şey olur böyle bir şey olursa bu söz konusu bile olamaz!

CORONA VİRÜS SÜRECİNDE SAĞLIKLI ORUÇ İÇİN NELER YAPMALYIZ?

Yemeklerimize ve temizliğine daha özen göstermeliyiz. Sağlıklı ve doğru yiyecekler tercih etmemiz şart. Merdiven altı ürünlerini tercih etmemeliyiz. bildiğimiz yerlerden alış veriş yapmalıyız. Tüm gün oruçlu olacağız, iftar da yemek yediğimizde insan vücudu bir anda çalışmaya başlar, umarım insan sağlını düşünen satıcılar vardır ve sağlık konusunda dikkat ederler.

DOSTLARINIZA VE AKRABALARINIZA İFTARA GİTMEK SAĞLIKLI VE İYİ OLACAK MI ?

Bildiğimiz ve tanıdığımız kişilere gitmekte bir sakınca görmüyorum ama tereddütte kaldığımızda davetlere icabet etmemiz gerekse de erteleme yapabiliriz diye düşünüyorum. Her şeyin başı sağlık çünkü önce sağlık!

EĞER GİDERSENİZ GÖREVİNİZİ BİLİYORMUSUNUZ ?

Maske ve temizliğimize dezenfekte olmaya özen göstermeliyiz ellerimizi bol şu ile yıkamamız şart sık sık. Ben şahsen gittiğim yerlere önce ellerimi yıkıyorum dezenfekten sıkıyorum sonra misafir oluyorum.

SİZE BULAŞICAK VEYA BULAŞMA KORKUSU YOK MU ?

Tabi ki bu her dışarı çıktığımızda yada her aldığımız nefeste olacaktır ama biz önlemimizi alıp elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz gittiğimiz yerlere de bunu söylemeyi unutmamalıyız.

RAMAZAN AYINDAN BEKLENTİNİZ VAR MI ?

Ramazan beraberlik dostluk yardımlaşma ve dayanışma ayıdır herkesi bir araya getiren yılda bir kez evimize bizlere öğreten ve düşündüren bir aydır. Ramazan ayı bereket ayıdır insanlara yardım etme ayıdır

SON OLARAK MALUM RAMAZAN AYINA GİRECEĞİZ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ ?

11 ayın sultani ramazan ayı tüm İslam alemine sağlık mutluluk ve huzur getirsin inşallah yardımlaşma ve dayanışmayı unutmayalım komşumuz akrabamızı yakınlarımızı unutmayalım paylaşmayı da…

BİZLERDE  bayrakhaber.com VE zirvedehaber.com OLARAK TÜM İSLAM ALEMİN VE MÜSLÜMANLARIN RAMAZANI KUTLAR BARIŞ, HUZUR, BEREKETLİ VE KORONA’SIZ GÜNLER DİLERİZ.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ