Zirvede Haber

Teknoloji “Coronovirüse” Yakalandı!

Teknoloji “Coronovirüse” Yakalandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsünde bulunan Ulutek TeknoKent’te “Coronavirüsü” dolayısıyla 100 den fazla işletme zorunlu olarak uzaktan çalışma yada iş durdurma kararı aldı. Ancak özel sektörde işletmelerin bir bir iş durdurma kararı alması devlet teşviklerinden yararlanan teknokent şirketlerini zor durumda bıraktı.

AR-GE, inovasyon ve yazılım üretmek adına projesiz girilmeyen teknokentlerde ,Teknoloji ve Sanayi Bakanlığının genelgesi ile iki ay kiralar ertelense de, işletme giderleri halen borç hanesine yazılmaya devam ediyor.

Özellikle AVM’lerde yaşanan sıkıntılara karşı ülkemizin büyük markalarının bulunduğu AVM’lerde birçok yönetim kira muafiyetine giderken, teknolojik geleceğimizi şekillendiren AR-GE şirketlerinin iş yerleri kapalı iken işletme bedellerini ödemesi ve kalan kira oranının muafiyete uğramadan sonradan alınacak olması, “acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyoruz?” sorusunu AR-GE girişimcileri sormaya başladı.

Teknoloji üreten firmalar, Teknoloji Bakanlığı gereken kararları almasını ve AR-GE faaliyeti yapan  şirketlerin mağduriyetlerini giderecek bu adımlarım atılmasını bekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ