Zirvede Haber

Sendikalardan “Corona” Açılımı

Sendikalardan “Corona” Açılımı

BATİS-BAMİS SENDİKALARI; Değerli ve Onurlu İşçi Kardeşlerim yazıyı okuyun ve olabildiğince paylaşın ki, dayanışma büyüsün ve hata yaparak zarar görmeyelim..!

>Koronavirüs ile ilgili halen bilimsel olarak açıklamalar yeterli değildir.

>İşyerlerinde işçilere dolmayan yıllık izinler kullandırılmaktadır. Veya işçiler ücretsiz izine çıkarılmaktadır. Kabul etmeyenler ise anlamsız gerekçelerle, tazminatlı veya tazminatsız işten çıkarılmaktadır. Dolmayan izinler kullandırıldığı zaman, gelecek süreçte yıllık izin yok anlamına gelir.

>Koronavirüs ile ilgili gerçekten bilimsel bir çözüm bulunamıyorsa, çalışanlar ve işsizlerle ilgili, kalıcı ve inandırıcı bir açıklama yapılmalıdır.

>Çalışma Bakanlığı tarafından; Dolmayan yıllık izni kullanmayı veya ücretsiz izne çıkmayı kabul etmeyen işçiler, tazminatlı veya tazminatsız işten çıkarılması derhal yasaklanmalıdır.

>Bugüne kadar patronlar için, zenginlik yaratan hiçbir işçi, böyle bir süreçte işten çıkartılamaz. Bugüne kadar işçilerin patronlara kazandırdığı zenginlik, bu tür çalışamama süreçlerinde yaratılan zenginlik, tüm işçilerle, emekçilerle, yoksullarla paylaşılmalıdır.

>Sermaye sınıfı patronlar tarafından Koronavirüs salgını fırsat bilinerek, İşsizlik Fonu, (BES) Bireysel Emeklilik Fonu boşaltılmamalı ve kamu kurumları özel sektöre peş keş çekilmemelidir.

>Bugünden sonra ücretli veya ücretsiz izne çıkarıyoruz, işyerini kısa süreliğine kapatıyoruz diye, attırılan imzalara dikkat etmeliyiz okuyup anlamadıysak bilen birilerine sormadan imzalamamalıyız.

>Bugüne kadar dolmayan yıllık izne veya ücretsiz izne çıkarılanlar, ikinci kez talep edildiğinde dikkat etmeli, sendikalara veya uzman birilerine danışmadan geleceğini karartmamalıdır.

>Koronavirüs ile ilgili (evden çıkmayın demek yeterli çözüm değildir) kesin olarak bilimsel ve inandırıcı açıklama yapılana kadar;
1)-İşçiler çalışıyor gibi ücretleri eksiksiz ödenmelidir.
2)-Tüm işsizlere en azından asgari ücret ödenmelidir.
3)-Emeklilerin emeklilik ücreti en az asgari ücret olmalıdır.
4)-Su-Elektrik-Yakıt-Ulaşım ücreti kesinlikle alınmalıdır.
5)-Sağlıkla ilgili her şey ücretsiz ve eksiksiz yerine getirilmelidir.

>İşçiler, Emekçiler, İşsizler, Emekliler ve tüm yoksullar isterse bu talepler yerine gelir. Kapitalizme karşı kurtuluş ellerimizde, zaman dayanışma sağlamanın ve birlik olmanın zamanıdır. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz demenin tam zamanıdır..!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ