Zirvede Haber

Doğancı Sahipsiz Değil, İYİ İnsanlar Doğaya Sahip Çıkacaklardır!

Doğancı Sahipsiz Değil, İYİ İnsanlar Doğaya Sahip Çıkacaklardır!

“Doğancı Barajı sahipsiz değildir!” İYİ Parti Keles İlçe Teşkilatı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan çağrıya İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’dan manifesto! Keles İlçe Başkanı Yakup Kaşın yaptığı açıklamayla Baraj ile ilgili yaklaşan tehlikeye dikkat çekmişti.

“Su Seviyesi Giderek Azalıyor!”

Bursa İl Başkanı Doğancı Barajı ile ilgi detayları paylaşarak uyarılarda bulundu. Bahadır yaptığı açıklamada; “Doğancı Barajı; Toprak ve kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 2.520.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 65 m, maximum su kotunda göl hacmi 43,30 hm³, normal su kotunda göl alanı 1,55 km²’dir. Bursa’mızın en önemli içme su kaynağı olan Doğancı Barajımızda, son günlerde su seviyesi kayda değer şekilde düşmüş bulunuyor. Bursa’ya gelen herkesin bu güzel doğa harikasında durup fotoğraf çektiği olmuştur. Ancak atladığımız çok önemli bir detay vardır. Bursa’nın su kaynağı olan en önemli barajlarından biri “Doğancı Barajı” büyük bir çevre kirliliği ’ne maruz bırakılmaktadır. Bu durum küçükmüş gibi gözükse de, bu Bursa halkı için hayati önem taşımaktadır. Çünkü Bursa’da yaşayan vatandaşlarımız bu barajımızın suyunu yemeklerde, içmede ve günlük ihtiyaçlarında kullanmaktadır.” Dedi.

“Suları kendi Ellerimizle Kirlettik”

Bahadır; “Barajın çevresinde piknikçilerin bıraktığı, bira ve içki şişeleri, poşet ve yangına sebep olabilecek bir sürü çöp görülmektedir. Daha önceleri baraj etrafında baraja zararı olur diye yapılanmaya kesinlikle izin verilmezken, Barajın Keles yolu üst tarafları ve Tuzaklı civarında son yıllarda yapıların çoğaldığı bahçeli evler ve hobi bahçelerinin çoğaldığı dikkat çekmektedir. Bursa’da hava kirliliği her geçen gün artmaktadır. Sularımızın kirli olduğu herkesin bilgisi dâhilindedir. Hatta geçtiğimiz yıllarda içme suyumuzun sağlıksız olması dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet Binası’na son teknoloji ile arıtma tesisi kurduğu ve Belediye çalışanlarının bu arıtılmış suyu tükettiklerini tüm halkımız bilmektedir. Eğer ivedilikle önlem alınmazsa, havamız ve sularımız kirlendiği yetmezmiş gibi birkaç yıl sonra Bursa’mızın su havzaları da kirlilik dolayısıyla Bursa halkının sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşacaktır.” Dedi.

“Çevreyi Kirleten Tüm Unsurlar Önlenmeli!”

Bahadır; “İYİ Parti olarak; sağlıklı ve dengeli yaşam hakkı, çevre politikamızın temelini oluşturuyor. Bizler sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının bütün canlıların da hakkı olduğu anlayışı ile sürdürülebilir çevre, kalkınma ve refahın birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çevreyi kirleten bütün unsurlara karşı devlet yetkilileri tarafından en ağır ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Çevreyi koruma ve kullanma konusunda yerel yönetimler, kamu kurumları, özel sektör, üniversiteler, meslek odaları, STK’lar ortak çalışmalar yapmalıdır. Temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkı, insan hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bu çerçevede Yerel ve Genel Yöneticilerin Bursa halkı için oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz bu çevre sorununa bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ