Zirvede Haber

Corona Bulgaristan’da Yaşayan Türkleri Tehdit Ediyor!

Corona Bulgaristan’da Yaşayan Türkleri Tehdit Ediyor!

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK; Bulgaristan’da Türk turistlerin de tercih ettiği Bansko kayak merkezinde Corona Virüs alarmı

Bulgaristan’da Türk turistlerin de gittiği ünlü kayak merkezi Bansko’da, 9 yaşındaki İngiliz turistte Corona Virüs (Covid-19) tespit edildi. Vaka üzerine savcılık kararıyla kayak merkezi kapatıldı.

Türk turistlerin de rağbet ettiği kayak merkezinde tatil yapan İngiliz aile, 9 yaşındaki çocuklarını yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürdü. Yapılan Corona Virüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine 6 kişilik aile, Bansko’daki kendi evlerinde karantinaya alındı. İngiliz ailenin 13 Mart Cuma günü İngiltere’den Bansko’ya geldiği belirtildi.

Bu arada 4 kişilik başka bir İngiliz aile de kayak merkezindeki otel odasında karantina altında tutuluyor. İsmi açıklanmayan yaşlı bir İngiliz ise Corona Virüs teşhisiyle Blagoevgrad Hastanesi’ne sevk edildi.

Blagoevgrad İli Bölge Sağlık Müdürlüğü, Bansko’da kayak tesislerinin hala çalışıyor olmasını ‘büyük bir problem’ olarak niteledi ve hükümetin kısıtlamalarına uyulmadığını açıkladı. Bölge Savcılığı harekete geçerek Bansko Kayak Merkezi’ni ziyaretçilere kapattı.

Bulgaristan’da Corona Virüs nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, son vakayla birlikte Corona Virüs hasta sayısı 52’ye yükseldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ