Zirvede Haber

“Bursa Daha İYİ Olsun Diye Adayız”

“Bursa Daha İYİ Olsun Diye Adayız”

19 Nisan’da yapılacak olan ancak Coronavirüs tedbirleri nedeni ile önümüzdeki aylara ertelenen, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Adaylarından olan Bursa’nın en keskin sendikacılarından olan Türkoğlu, Bursa’da Bugün’de Gazeteci Aysın Komitgan’ın konuğu oldu. Kendisi ile ilgili tüm sorulara içtenlikle cevap veren Selçuk Türkoğlu neden aday olduğunu açıkladı. İYİ Parti Bursa İl Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, başkan adaylığı ve parti faaliyetleri ve sendikacılık geçmişi hakkında konuştu.

“Muhalefet bir tercih değildir, bir sonuçtur!”

Sendikal faaliyetlerinden bahseden Türkoğlu ‘’Sıkıntılı süreçler yaşadık ama bu mücadeleden ciddi anlamda mutlu olduk ve haz aldık. Muhalefet bir tercih değildir, bir sonuçtur. Katılmadığınız, yanlış gördüğünüz, isyan ettiğiniz, hukuksuz gördüğünüz bir işe ya karşı durursunuz ya da sırt çevirirsiniz. Karşı duruyorsanız bir müddet sonra adını muhalife çıkarıyorlar. Türkiye’de itiraz eden neredeyse herkesin hain olduğu,  itiraz eden, isyan eden, kabullenmeyen herkesin terörist sayıldığı süreçleri yaşadık. Türkiye’de böyle bir siyaset dili var. Ben 20 yıla yakın sendikal mücadele sürecinde yar aldım. Bunun 17-18 yılı sendika başkanlığıydı. Bu yılların hepsi AKP iktidarına denk geldi. Devlet kavramından adaleti, liyakati ve hakkaniyeti çıkardığınızda geriye sadece çadır kalıyor. Bu süreç içerisinde ya teslim olacaktık ya da mücadele edecektik. Biz mücadele etmeyi seçtik, arkadaşlarımız, dostlarımız, üyelerimiz bize çok destek oldu ve biz bunu birlikte yaptık. Bu mücadele Bursa’da özgür basının desteği de olmasa bu noktalara gelemezdi. Çünkü tek sığındığımız alan buydu. Biz hiçbir zaman basını yanıltmadık. Ben sendikal mücadelem boyunca tekzip etmek zorunda kaldığım bir haber olmadı. Yeni stadın yapılması tartışıldığı zamanlarda ben sendika başkanıydım. Bir panoya bu stadın maliyetinin 25 tane 100 yataklı tam teşekküllü hastaneye denk olduğunu yazmıştık. Diğer panoya da bu stadın maliyetinin 200 tane 24 derslikli okul demek olduğunu yazmıştık. Stadyum yerine hastaneler ve okullar yapılmış olsaydı Bursa’nın eğitim ve sağlık sorununu 100 yıla yakın bir süre için çözmüş olacaktınız. Böyle bir tablo koyduk ve anlattık. Atatürk Stadı zaten uluslararası müsabakalara uydundu. Fakat yeni stadı böyle yapamadılar. O beğenilmeyen stadyumda Bursaspor şampiyon oldu, bu yeni stadyumda ise küme düştü. Şehri ve trafiği katlettiniz o ayrı bir konu. Geleceğimizi, ekonomimizi çaldınız, o ayrı bir konu. Böyle bir israf mantığı var mı?’’ ifadelerini kullandı.

‘’Daha Etkin Bir İYİ Parti Oluşturacağız’’

İl Başkanlığına aday olmasının ardından projelerini anlatan Türkoğlu ‘’Ben başkan adaylığımı 6 Mart’ta açıkladım. Bunun birinci nedeni delegeye göre hesap yapmadığımı insanların görmesini istediğim içindir. Delegeler nasıl olur, ilçeler nasıl sonuçlanır noktasında değilim. Benim partiye resmi üyeliğim henüz üç aylık. 22 buçuk yıllık kamu çalışanı hizmetimi istifa etmek suretiyle sonlandırdım. Ondan sonra da üye oldum. Bir kongre sürecine gireceğiz. Her ne kadar arkadaşlarla tanışıklığımız, sohbetimiz, hukukumuz varsa bunun bir de resmi tarafı var. Bu manada mevcut il başkanımız ve il başkanı olmak isteyen arkadaşlarımıza göre biraz gerideyim. Yarışa geriden başlıyorum. Açığı kapatmak üzerine ziyaretlerimizi birkaç tur yaparız, meramımızı daha çok anlatırız. Niyetimiz nedir, projelerimiz nelerdir, bizim baktığımız noktadan Bursa’nın sorunları nedir, bunları açıklamak adına açıkladım. Geçtiğimiz hafta iki ilçemize ziyaretler yaptım. Kendimi anlatma imkanı buldum. Kapatmam gereken daha çok mesafe var o yüzden adaylığımı diğer adaylara göre erken açıkladım. İl Başkanımız Yahya bey kongre süreçleri başladığında adaylığını ima etmişti. O nedenle bu erkenlik durumu da biraz göreceli. İYİ Parti çok zor şartlar altında kuruldu. 12 Eylül darbesinden sonraki bütün süreci göz önünde bulundurduğumuzda İYİ Parti özelinde ve ona karşı yapılan hadiselere kolay kolay bir siyasi parti dayanamazdı. Çok ciddi bir demokrasi mücadelesi verdik. 2015 yılında MHP’de parti içinde başlayan demokrasi, özgürlük, irade, kongre talebi karşılık bulmadı. O mücadele öyle bir hale geldi ki bütün toplumun bir umudu haline dönüştü. Akabinde sayın Genel Başkan Meral Akşener binlerce kişiyle toplantılar yaptı, taleplerini aldı ve partileşme süreci başladı. AKP’nin kuruluş sürecinde 10 kanaldan canlı yayın yapanlar vardı ancak İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde dehşet bir perdeleme oldu. Genel manada sayın Genel Başkan üzerinden karşı duruş, yerelde de bu hareketin mensuplarının hepsine yapıldı. Bizim eski il başkanlarımız, kurucularımız fiili saldırılara uğradı, toplantılarına engellemeler oldu. Böyle bir mücadeleyi verdik. O süreçte bu kadar zorluğa göğüs geren arkadaşların hareketine cesurlar hareketi dedik. Bu mücadele takdire şayandır.

“Denetimsiz Bir Muhalefet İçin Değil, İktidar İçin!”

Türkoğlu; “Bugün Bursa’da İYİ Parti’den dört belediye başkanı olsaydı, 60 değil de 120’ye yakın belediye meclis üyemiz olsaydı daha görünen, daha etkin, yaptığı ve söylediği iktidar mensupları ve kamu adına dikkate alınan ya da endişe edilen, biz böyle bir şey yaptığımızda İYİ Parti ne der diyebileceği standartlarda bütün teşkilatları derlemiş, toplamış bir İl yönetimimiz olsaydı belki ben de aday olmazdım. Biz daha iyisini yaparız noktasında bir duruşumuz var. Bu millet bize muhalefet görevi verdi. Muhalefet aynı zamanda bir sorumluluktur ve denetim yapmanızı gerektirir. Biz bunu yapmaya talibiz. Problem neredeyse orada olarak, kamuoyu oluşturmak adına. İcra makamını doğruyu yapma noktasında etkileyebilecek en önemli mekanizma biziz. Şu anda çoraklaşan, çölleşen, elinizi attığınız her yerin elinizde kaldığı bir ülke tablosu var. Biz de bu eksikliği gördüğümüz için buradayız. Nasip olursa bunu alanda Bursalılarla iç içe gösterme gayretindeyiz. Delegelerimiz bize yetki verirse öncelikle daha görünen, Bursalılarla daha çok bir arada, daha çok alanda olabilen, Bursalıların dev sorunlarıyla ilgili kamuoyu oluşturma noktasında daha etkili bir İYİ Parti yapmaya gayret edeceğiz. Nitelikli bir parti okulu göreceğiz. Nitelikli, iyi kadroların yetişmesi için böyle bir projemiz olacak. Bizim partinin tüzüğünde seçmen sayısının yüzde üçüne ulaşıldığı takdirde bütün seçimle gelinecek yerlerde sandık şartı geliyor. İlk genel seçim ne zaman olur bilemiyorum ama o vakit gelene kadar Bursa’da 60 bin üye için çalışacağız. Üyelik en önemli bağlardan bir tanesi. Bununla alakalı çalışmalarımızı yapacağız. Ayda bir geniş katılımlarla basın toplantıları yapacağız. Yerel yönetimlerle ilgili ciddi manada bir denetim görevi ve özellikle Bursa’nın kaynaklarının nasıl kullanıldığıyla alakalı kamuoyunun yeterli derecede bilgilendirildiğini düşünmüyorum. Bununla alakalı ciddi bir araştırma yapacağız. Suriyelilerle, yatırımlarla, bir türlü gelmeyen hızlı trenle alakalı araştırmalar yapacağız. Türkiye’ye ekonomik anlamda ikinci sırada katkı yapan Bursa’ya hızlı tren neden gelmiyor? Çözüm odaklı işler yapacağız. Bursa’nın ortak menfaatleriyle alakalı diğer partilerin il başkanlarıyla diyalog kurmaya çalışacağız. İYİ Parti’yi geçmişte farklı siyasi partilerde görev almış, adaylıkları olmuş, dünya görüşleri oralarda olan ama daha farklı bir umutla, asgari müşterekle gelen arkadaşlarımız oluşturdu. Sayın Genel Başkan’ın tabiriyle İYİ Parti bayram sofrasıdır.” Dedi.

“Demokrasi bizim kızıl elmamız.”

Bursa’da da bunu alabildiğine kucaklayacak, parti içi ideoloji kavgası varmış görüntüsü vermeyecek bir yapı kurmayı, en geniş haliyle Bursa’yı kucaklamayı hedefliyoruz. Yakın zamanda yönetim kadromuz belli olduğunda bunu Bursalılar da görecektir. Sayın Genel Başkan ekim ayına kadar Türkiye’nin yüzde seksenini ziyaret edeceğini söyledi. Bursa’da sekiz ilçeye geldi. Bu gerçekten bir karşılık buldu. Bulmaya da devam ediyor. Çok güzel bir örnek oldu. Bir de sürekli suni bir gündemle kavga eden bir siyaset var Türkiye’de. Türkiye’de siyasetin ağırlıklı olarak troller üzerinden yürüdüğünü de görüyoruz. Genel başkanı vatandaşla birebir konuşarak, onlara dertlerini soran ve parti toplantılarında dile getiren bir partinin acaba teşkilatları ne kadar sokakta olmalı? Misliyle sokakta olmalı. Bu hareketi tabanda da fazlasıyla yapmak lazım ki Genel Başkan ve teşkilatlar bir uyum içerisinde sonuca daha yakın olsunlar. Biz hadiseye biraz da böyle bakıyoruz. Bütün ilçelere ziyaretler yapacağız. İmkan verilirse de delege arkadaşlarımızla sohbet etmeye çalışacağız. Tavrımızı, niyetimizi, duruşumuzu, projelerimizi anlatacağız. Onların sorularını cevaplayacağız. Bir adayın ne yapması gerekiyorsa onu yapacağız. Bu arada daha görünür olabilmek adına basın kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Bu süreç hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Mahalleden ilçe delegelerini çarşaf listeyle seçmiş bir partiyiz biz. Bu gerçekten takdire şayan bir durum. Demokrasi bizim kızıl elmamız. Bunu sağlayan bir parti il seçiminde de demokrasinin gereğini çok adaylı ve nezaket kuralları içerisinde bu yarışı yaşamak istiyoruz. Siyasette insanların hedefleri oluyor. Benim bizzat hedefim bu. Ben burayı bir atlama taşı olarak görmüyorum. Buranın hakkını vermek için yapmak istiyorum. Referansım da geçmişte yaptıklarımdır. Siyasetin gerektirdiklerini yapacağız. Kadro yetiştireceğiz, alanda olacağız, halkla iç içe olacağız, mücadele edeceğiz. Bursalıların hakları için mahkeme kapılarına da gideceğiz.’’ şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ