Zirvede Haber

SUYA SABUNA DOKUNUN !

SUYA SABUNA DOKUNUN !

Eğitimci Yazar Zeki Baştürk’ten CORONA Dikkati; “”Suya dokunmazmış Sabuna dokunmazmış Pise bak! ” ( Celal Vardar- Marifet şiiri) Tüm dünyayı yakından ilgilendiren, derinden etkileyen Corona virüsü su ve sabun kavramlarını usumuza getirdi. Oysa çoktandır unuttuğumuz kavramlardı.

Suya sabuna dokunmamak bir erdem sayılırdı. Bir yakınımıza, bir dostumuza, sevdiğimiz birine zarar gelmesini istemediğimiz zaman verilecek en güzel öğüttü. ” Sakın ha! Suya sabuna dokunma. ” diyerek sevdiklerimizi olası tehlikelerden korumaya çalışırdık.

Sakıncalı konulardan uzak durmasını, birilerini incitecek söz ve eylemlerden . davranışlardan uzak durmasını anlatırdık. Kimi zaman kendi deneyimlerimizden örnekler vererek ”Başıma gelen bu olaydan sonra bir daha suya sabuna dokunmamaya karar verdim.” diyerek tezimizi kanıtlardık. Böyle diyerek, böyle öğütleyerek sudan ve sabundan uzaklaştık. Çevre temizliğine, ülke ve dünya sorunlarına ilgisiz ve duyarsız kaldık.

Ellerimizin ve tenimizin kirlenmesi yetmezmiş gibi beslendiğimiz toprak, içtiğimiz su, soluduğumuz hava kirlendi. Denizlerimiz kirlendi , balık nesli tükendi. Sularımız kirlendi göllerimiz kurudu. Hava kirlendi soluk alamaz olduk. Suya sabuna dokunmayarak ormanların yok edilmesine, ülkemizin ve dünyamızın yaşanabilir olmaktan çıkmasına göz yumduk, sessiz kaldık. Kadın ölümlerine, çocuk tacizlerine, töre cinayetlerine , toplu işten çıkarmalara, açlığa, susuzluğa , işsizliğe ve yoksulluğa duyarsız kaldık.

Suya sabuna dokunun. Sudan ve sabundan zarar gelmeyeceğini Corona virüsü anımsattı bize. Dünyayı kasıp kavuran bu salgından korunmak istiyorsanız eğer suya sabuna dokunun. Bağımsız bir ülkede özgür yaşamak, onurlu yaşamak, refah içinde yaşamak istiyorsanız eğer suya sabuna dokunun.

Elinizi taşın altına koyun, sorumluluk alın. Bu sizin en doğal hakkınız. Yaşama hakkınızı kimselerin tekeline bırakmayın. Kimsenin dili, dini , cinsiyeti, mezhebi, etnik kökeni yüzünden ayrıştırılmadığı, ötekileştirilmediği , giyimi, düşüncesi , ekonomik düzeyi yönünden itilip kakılmadığı bir ülke ve dünya için suya sabuna dokunun.

Suya sabuna dokunun ki ellerinizin ve teninizin temiz olduğu kadar düşünceleriniz de temizlensin ve aydınlansın. Artık suya sabuna dokunmamak değil onlara dokunmak bir erdemdir. Temiz ve aydınlık bir gelecek için, yaşanabilir dünya için . virüsten korunmak için yani yaşamak için suya ve sabuna dokunun.

Hem elleriniz, hem bedeniniz hem düşünceleriniz hem de dünyamız temiz olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ