Zirvede Haber

Bir Gün Değil, Her Gün Kadın Olmak!

Bir Gün Değil, Her Gün Kadın Olmak!

BURSA 8 Mart 2020 BATİS-BAMİS-İMECE ve KIRKYAMA 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüyle ilgili gerçekleştirdiği, Yürüyüşü ve basın açıklaması:

Basına ve kamuoyuna;

1857’den bugüne emeğimizi ve onurumuzu korumak için, sömürüye ve zulme karşı, mücadele verdiğimiz günlerden bir gündür, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü..!

8 Mart 1857’de ABD’nin New York kentinde, çalışma koşullarının iyileşmesi için greve çıkan 40 bin dokuma işçisine, sermaye sınıfı patronların talimatıyla güvenlik güçlerinin saldırması ve işçilerin bir tekstil fabrikasına kilitlenmesi, ardından çıkan yangında fabrika önünde kurulan polis barikatıyla işçilerin dışarıya çıkması engellenerek, çoğu kadın 129 işçinin katledildiği büyük acının yıldönümüdür, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü..!

Acımasız çalışma koşullarının ve sınırsız sömürünün, yaktığı emekçi kadınları selamlama günüdür, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü..!

Her gün 8 Mart her gün direniş..!

Yoksulları ezen kapitalist devletin kanunlarına ve işçileri sömüren patronlara karşı, işyerlerinde örgütlenerek sendika üyesi olduklarından dolayı işten çıkarıldıkları için, aylardır direnen ve greve çıkan işçi yoldaşlarımızı, Bursa’dan sınıf dayanışması şiarımızla selamlıyoruz.

Yaşasın Sınıf dayanışması..!

Değerli yoldaşlar;
Bu yılda şiddete, sömürüye, ezilmeye, cinsiyetçiliğe, tacize, tecavüze, kadın katliamlarına karşı sesimizi bir kez daha yükseltmek için alanlarda birlikteyiz. Gücümüzü sınıf mücadelesiyle bütünleştiren birliğimizden alıyoruz. Bu bilinçle eşitlik ve özgürlük mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bizi yok sayan, öldüren, tacize ve tecavüze mahkûm eden, emeğimizi görünmez kılanlarla görülecek bir hesabımız var. Sadece yaşaması engellenen kadınlar için değil, hem kendi hayatlarımızın hem de gelecek milyonların kaderini belirleyecek bu mücadeleden, asla vazgeçmeyeceğiz. Taleplerimizle toplumda, siyasette, insana dair olan ne varsa yaşamın olduğu her yerde, var olmaya ve söz söylemeye devam edeceğiz.

Dünyayı kadınlara cehennem eden, kapitalist erkek egemen sisteme karşı her 8 Mart’ta olduğu gibi yine alanlardayız ve taleplerimiz kabul edilene kadar çoğalarak, birleşerek, güçlenerek sesimizi yükselteceğiz. İnsanlığa hiçbir faydası dokunmayan krizler ve savaşlarla, dünyayı yaşanmaz hale getiren ezilen ve sömürülenleri tahakküm altında yaşamaya zorlayan, bu çürümüş ve kokuşmuş sistemi mücadelemizle değiştireceğiz. Sömürüye, zulme, tek adam rejimine, erkek egemen sisteme, eşitsizliğe karşı inatla ve ısrarla mücadelemizi devam ettireceğiz.

Kadınlar savaş değil barış istiyor

Kadınlar olarak, istihdamda yok sayılan emeğimizin karşısında, eşit işe eşit ücret talebimizi sürdüreceğiz. Ayrıca kadınlara iş bulmada öncelik verilsin istiyoruz.

Cinsel istismar vakalarında uygulanan iyi hal indirimi kabul etmiyoruz.

Ev için sorumluluklarının çözümü için yerel yönetimler tarafından ücretsiz kreş, hasta ve yaşlı bakım evleri gibi merkezlerin açılmasını ve her mahallede yemekhaneler, çamaşırhaneler kurulmasını istiyoruz.

Görünmeyen emek sesini yükselt,

1857’den bugüne yoksulları ezen kapitalist devletin kanunlarına ve işçileri sömüren patronlara karşı, direnerek emeğimizi ve onurumuzu korumak için, mücadele verdiğimiz günlerden bir gün olan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzün, ülkemizde ve tüm dünyada tatil olması için mücadele vereceğiz.

Tıpkı 1857’de olduğu gibi emekçi kadınlar olarak, çalıştığımız işyerlerinde ve yaşadığımız varoşlarda, örgütlenip sınıf bilinciyle ülkemizin geleceğine sahip çıkarak, çocuklarımız ile birlikte tüm canlılara yaşanabilir bir ülke ve bir dünya bırakmak için mücadele vereceğiz.

Bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz üzerindeki erkek egemenliğine hayır demek için, iş cinayetlerine, güvencesizliğe, işsizliğe, pahalılığa, yoksulluğa, savaşa, emeğimizin, bedenimizin sömürülmesine ve zulme karşı, şiddetten uzak, eşit, güvenli ve özgür bir yaşam için, mücadelemizi örgütlenerek sürdüreceğiz.

BATİS-BAMİS-İMECE-KIRKYAMA
Yaşasın kadın dayanışması..! İşçi Sendikaları Kadın Üyeleri
BATİS Genel Başkanı Pervin Şahin
Yaşasın örgütlü mücadelemiz..!
Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü..!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ