Zirvede Haber

İMO Bursa Şubesi’nde kazanan o isim oldu!

İMO Bursa Şubesi’nde kazanan o isim oldu!

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’nde kongre heyecanı yaşandı. Kongrede kazanan isim Mehmet Albayrak oldu.

Kongrede Çalışma Grubu adına mevcut başkan Mehmet Albayrak, Çağdaş Mühendisler Grubu adına Kemal Cüneyt Erdem’in listeleri yarıştı. Genel Kurula AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yüksel, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Yürüten, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Esra Kılıç, Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Bilge Kızılkaya, Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik, Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanları ve İMO Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

Divan Kurulu’nun seçilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurul’da konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, mensubu olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğu İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin meslektaşları ve kent için çalıştığını belirterek, seçimlerde aday olan tüm meslektaşlarına başarılar diledi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, mezun olan mühendis ve mimarların iş bulmakta zorlandıklarına dikkat çekerek, üniversitelerde düzenlemeler yapılarak bu sorunun çözülmesi için çalışılması gerektiğini vurguladı. Aydın, seçimlerin ardından gelecek yönetim kuruluna da başarılar diledi.

Adaylar seçim öncesi enbursa.com’a açıklamalarda bulundu.

ADAYLARIN MESAJLARI

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Çalışma Grubu Adayı Mehmet Albayrak, “İki yılda bir yapılan seçimler meslektaşlarımızı, meslek yapımızı, örgüt yapımızı diri tutmaya da vesile oluyor.Dolayısıyla bu açıdan genel kurullarımızı önemsiyoruz.Bizim Bursa şube olarak katılımımız diğer şubelere oranla oldukça yukarılardadır. Ben İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne mevcut şube başkanı olarak çalışma grubuna tekrar adayıyım. Katılım oranları meslektaşlarımızın şubelerine sahip çıkma anlamında en büyük göstergeleridir. Bu sebeple çalışmalarımız yine bu yönde devam edecek. Biz şöyle ifade ettik kendimizi, ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’. Bizim ciddi bir duruşumuz var. Öncelikle odamıza siyaseti bulaştırmamaya gayret ediyoruz. Bütün siyasi partilere eşit yakınlıktayız” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Çağdaş Grup adayı Kemal Cüneyt Erdem:”Bildiğiniz gibi bizim seçimlerimiz gayet demokratik hoşgörü içinde gerçekleşmektedir.Sonuçta bu bir yarıştır. Biz daha iyi yapacağımızı savunuyoruz. Gençlerimizi eğitim vereceğimizi, gençlere tüm mühendis arkadaşlarımıza ücretsiz hukuki destek ve teknik destek vereceğimizi iddia ediyoruz. Projelerimiz var bunlarla çıktık. Genç arkadaşlarımız ve diğer mühendis arkadaşlarımız mevcut gidişatı beğeniyorlarsa diğer arkadaşlarımıza oy verecekler, değişimi, ilerlemeyi ve mühendislerin gücünü göstermeyi istiyorlarsa bize oy verecekler. İki tercihten birini de demokratik sistem içinde oy kullanacaklar. En azından kime oy verirse versinler odalarına sahip çıksınlar. Mesleklerine sahip çıksınlar.” diye konuştu.

ÇALIŞMA GRUBU LİSTESİ

Mehmet Albayrak, Elif Kibar Topcu, Cevat Şahin, Alper Dağdelen, Prof. Dr. Babür Deliktaş, Yükseler Göktaş, Korhan Başaralı, Ahsen Kurnuç Ceylan, Erdem Yardımcı, Cengiz Duman, Atakan Bekar, Tuğba Arı Alpağut, Ozan Olgun, Canan Polat.

ÇAĞDAŞ MÜHENDİSLER GRUBU LİSTESİ

Kemal Cüneyt Erdem, Gonca Hüyüklü, Şentürk Aydın, Hüseyin Ertaş, Pelin Kale, Ayşegül Kebir, Aykut Ertürk, Cihan Sudi Anbar, Şenol Keskin, Mert Aktürk, Ferhan Uğur Özdoğan, Deniz Güzel, Bedirhan Karagöz ve Semih Sezen…

ÇAĞDAŞ MÜHENDİSLER GRUBU ANKARA DELEGELERİ

Mustafa Bozbey, Semih Şahin, Enver Kır, Hilmi Şensoy, Yaşar Poyraz, Fethi Uluçınar, Mustafa Enver Yılmaz, Ali Ceylan, Sabri Ürpermez, Hüseyin Nusret Dinçer, Mahmut Demiröz, Ülkü Küzçükkayalar, Mehmet Ali Köfteci, Şaban Çetin Türkoğlu, Ruhsen Kumdalı, Metin İlhanlı, Serkan Savu, Bekes Gürkan Varlı, Tolga Kornoşor, Gülcem Yücel, Kemal Keser, Mehmet Yazıcı. Emrah Mutlu, Cesur Kardoğan ve Uğur Üçöz…

MEHMET ALBAYRAK KİMDİR?

1 Ocak 1963’de Trabzon’un Yomra ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Yomra’da, lise öğretimini İstanbul’da tamamladı. Yıldız Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden 1984’te mezun oldu. 2000-2002 ve 2002-2004 tarihleri arasında İMO Bursa Şubesi’nde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Serbest inşaat mühendisi olarak çalışan Albayrak, evli ve 3 çocuk babası.

KEMAL CÜNEYT ERDEM KİMDİR?

1959 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimim Elazığ ve Samsun’un Bafra ilçesinde tamamladı. 1985’te İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. Serbest inşaat mühendisi ve müteahhit olarak çalışıyor. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi olan Erdem, evli ve bir çocuk babası.

SEÇİM SONUÇLARI

Toplam oy sayısı 1830

Mehmet Albayrak 1081 oy

Kemal Cüneyt Erdem 693 oy

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ