Zirvede Haber

Kani Torun: Rusya’dan bugün aldığımız şey ihanet duygusudur

Kani Torun: Rusya’dan bugün aldığımız şey ihanet duygusudur

Gelecek Partisi PİK Dış Politika Başkanı Kani Torun, dış politika konulu düzenlenen basın toplantısında, Suriye meselesine değindi.

Türkiye’nin dış politikada Rusya’ya büyük tavizler verdiğini, Rusya uğruna NATO ile bozuşmayı göze aldığını fakat Rusya’nın Suriye rejiminin Türk askerlerine saldırmasına göz yumduğunu söyleyen Torun, Türkiye’nin “Rusya’ya verdiği tavizlere aldığı karşılık 4 şehidimizdir” dedi.

İşte Torun’un açıklamalarından satır başları:

RUSYA’DAN BUGÜN ALDIĞIMIZ ŞEY İHANET DUYGUSUDUR

Suriye’de geldiğimiz süreç, Suriye rejimiyle bir anlamda sıcak çatışmaya dönüşmüş durumdadır. Türkiye maalesef son 3 yıldır Rusya ile tek yönlü bir ilişki geliştirmiş ve dış politikada diğer aktörleri tamamen devre dışı bırakarak bütün kartlarını Rusya’ya oynamış ve Rusya da geldiğimiz bu noktada Türkiye’yi dipte yalnız bırakıp Suriye rejiminin Türk askerine saldırmasına göz yummuştur.

Rusya, Soçi’de, Astana’da yapılan bütün uzlaşmaları ayaklar altına aldı. Türkiye, uğruna NATO ittifakıyla bozuşmayı göze aldığı S-400’leri almasına rağmen Rusya’dan bugün geldiğimiz noktada aldığı şey ihanet duygusudur.

TAVİZLERİN KARŞILIĞI ŞEHİTLERİMİZ

Türkiye dış politikada bütün tarafları gözetecek şekilde adım atmalıdır. Türkiye dış politikada stratejik olarak bir otonomi sahibi olmak istiyorsa bu batı ittifakından koparak bir başka gücün kontrolüne girerek değil, bütün güçlerle eşit düzeyde iletişim kurarak bir anlamda kendi otonomisini muhafaza ederek olur. Maalesef son 3 yıldır bir tarafa büyük tavizler verildi. Yalnızca S-400’ler değil, anlaşmada olmadığı halde Akkuyu’da milyarlarca dolar vergi indirimleri ve daha başka bir çok konuda Türkiye taviz verdi ve karşılığında bugün aldığı, maalesef 4 tane şehidimiz var.

Bu safhadan sonra çok daha gerçekçi politikalar güdülmesi, bölgedeki tüm uluslar arası aktörleri yanımıza alacak yeni politikalara, yeni açılımlara ihtiyacımız var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ