Zirvede Haber

Sağlam Adımlar İle Yürüyoruz.

Sağlam Adımlar İle Yürüyoruz.

Kuruluşundan bu yana istişareyi ve liyakati vazgeçilmez prensiplerinin en önlerine koyan Şahlanış Hareketi, İktisat Hareketi ile ikinci istişare toplantısını Üsküdar’da gerçekleştirdi. Toplantıya Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Mahmut Mehmet Yıldız, İktisat Hareketi adına Genel Başkan Yardımcısı Yunus Ekşi, Yönetim Kurulu üyesi Sadi Özgül ve Sadık Uslu iştirak ederken Şahlanış Hareketi adına Kurucu lider Murat Altun ve Genel Koordinatör- Sözcü Salih Altun katıldılar.

Toplantıda son günlerdeki siyasi gelişmeler, iç ve dış ekonomik ilişkiler üzerinde duruldu. Kurulacak yeni yapılanmaların son durumu, yeni siyasi partilerin tutunma ve toplumda kabul görme şansı değerlendirildi. Bunların parti programları, izleyecekleri yolun eski yollardan bir farkının olmadığına dikkat çekildi. Gerçek ve kalıcı çözüm yolunun borca dayalı bir büyüme modeli olamayacağı vurgulandı. Kesin biçimde üretime dönülmesi, vatan toprağında ekilmedik bir karış yer bırakılmaması, devletin tarım kesimine daha fazla destek vermesinin zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Şu an uygulanmakta olan “Ben en iyisini bilirim, sen kimsin, otur oturduğun yerde!” modeli yönetimin ne insani ne de İslami bir model olamayacağı, asla başarı getiremeyeceği üzerinde duruldu. İyinin ve doğrunun ancak ehil insanların katılımı ile gerçekleşecek istişareler sonucunda bulunulacağı gerçeğine vurgu yapıldı. Her iki hareketin gerek tek tek gerekse birlikte her platformda bu iktisadi ve sosyal gerçekleri paylaşması, toplumun geniş kesime yayması konusunda bir tavır birliğine varılması uygun görüldü. Daha sonraki toplantıların daha geniş bir katılımla gerçekleşmesi kararlaştırılarak toplantıya son verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ