Zirvede Haber

Paçavralar İndirildi!

Paçavralar İndirildi!
YPG/PKK’lıların sivillere ait parktan yaptığı saldırı kamerada Barış Pınarı Harekâtı’nın başlamasıyla Türkiye topraklarında sivilleri hedef alan YPG/PKK’lı teröristlerin, bir park içinden havan topu saldırısı yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Anadolu Ajansı’nın servis ettiği bu görüntüler, teröristlerin kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.
 
Barış Pınarı Harekâtı tüm hızıyla devam ederken, gelen yeni görüntüler teröristlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. YPG/PKK’lı teröristlerin, Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Kamışlı ilçesindeki “Büyük Park” isimli yeşil alandan Türkiye’ye havan saldırıları düzenlerken çektikleri görüntüler sosyal medyaya yansıdı.
 
Anadolu Ajansı’nın servis ettiği videoda, aralarında sivil kıyafetli teröristlerin de olduğu grup Kürtçenin Kamışlı şivesini konuşurken, parktan Türkiye’ye havan topu atışı yaptığı görülüyor. Teröristlerin söz konusu saldırısında Mardin’in Nusaybin ilçesinin hedef alındığı öğrenildi.
 
SİVİLLERE AİT EVLERİ KULLANIYORLAR
 
Teröristler, bulundukları askeri noktalardan çıkarak sivillerin evlerine gizlenip sivil gibi giyinmeye başlamıştı. Ayrıca, teröristlerin Türkiye’ye saldırırken sivillere ait evleri kullandığı görüntüleri de yayınlanmıştı. YPG/PKK’nın harekatın başından bu yana Türkiye topraklarına düzenlediği saldırılarda toplam 8 sivil hayatını kaybetti, 71 sivil yaralandı.
Teröristlerin bez paçavraları böyle indirildi! Suriye Milli Ordusu (SMO) savaşçıları, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, Resulayn ilçesinde YPG/PKK’lı teröristlerden kurtarılan Tel Halef köyünde örgüte ait bez paçavralarını indirdi.
 
Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK), Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK ve IŞİD terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından desteklenen Barış Pınarı Harekâtı devam ediyor.
 
SMO savaşçıları, harekat kapsamında terörden kurtarılan köylerde güvenlik tedbirleri alarak, arama tarama faaliyetini sürdürüyor.
 
Bu kapsamda SMO, Resulayn’da terörden arındırılan Tel Halef köyünde, terör örgütüne ait bez paçavraları indirirken, arama-tarama çalışmaları sırasında örgütün sığınak olarak kullandığı tünelleri ortaya çıkardı.
 
Önceki gün başlayan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat nehrinin doğusunda şu ana kadar 13 köy YPG/PKK’dan kurtarıldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ