Zirvede Haber

Büyükşehir’in “İmar Yönetmeliği” Mahkeme’ye Takıldı!

Büyükşehir’in  “İmar Yönetmeliği” Mahkeme’ye Takıldı!

İmar Yönetmeliği ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkeme Büyükşehir’e  ‘dur’ dedi! Bursa 3.İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Yönetmeliği’ni hukuka aykırı buldu. Mahkeme, yönetmelikle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyesi Avukat Ercan Korkmaz, “imar yönetmeliği ile ilgili yürütmeyi durdurma davası” açtı. Başvuruyu ele alan Bursa 3.İdare Mahkemesi, Korkmaz’ın itirazını haklı bularak, yürütmenin durdurulmasını kararlaştırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi avukat Ercan Korkmaz, kararla ilgili şunları söyledi: “Bursa Büyükşehir Belediyesinin 22.05.2019 tarihli toplantısında, İmar ve Bayındırlık, Hukuk komisyonunda muhalefetime rağmen BBB İmar Yönetmeliği hukuka aykırı bir şekilde kabul edilmiştir.

Şöyle ki; anılan yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana yönetmenliğinin verdiği yetkiye istinaden çıkarılmış olup bu yönetmeliğe karşı 2018 yılında Danıştay’da açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

Yetki veren ana yönetmelik durdurulmuşken bizim yönetmeliğin kabulü ve uygulanmasının hukuken mümkün olmadığı zira İYUK 28 ve Anayasanın 138/4 fıkrası uyarınca bunun emredici bir düzenleme olduğu, öncelikle ilgili bakanlığın yd kararı uyarınca işlem tesis etmesi gerektiği ilgili komisyonlarda ve meclis toplantısında tarafımdan ileri sürülmüşse de dikkate alınmamıştır.

22.05.2018 tarihli kararla ilgili olarak Bursa 3.İdare Mahkemesinin 2019/803 Esas sayılı dosyasıyla iptal ve ilgili kararın yürütmesinin durdurulması için tarafımdan dava açılmış olup işbu davada aşağıdaki 18.09.2919 tarihli kararla yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.” İfadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ