Zirvede Haber

Türkçe Olimpiyatları FETÖ’cülerin işimiydi?

Türkçe Olimpiyatları FETÖ’cülerin işimiydi?
Perinçek: Türkçe Olimpiyatları’nı FETÖ’cülerin yaptığını bilmiyordum. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkçe Olimpiyatları’nın FETÖ tarafından organize edildiğini bilmediğini söyledi. Perinçek’in açıklamaları kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.
 
Yaptığı açıklamalarla kamuoyunda yer edinmeyi başaran Doğu Perinçek, bu kez Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamalarla gündemde… Can Bursalı’ya konuşan Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olan iki fotoğrafı ile ilgili sorulan “Siz iktidara kaşlarınızı çatıyordunuz, şimdi güler yüzünüzü gösteriyorsunuz. Arada ne değişti?” sorusuna “Birinci fotoğraf cenazedeyken çekildi. Kaşlarımın çatık olması doğal. İkinci fotoğraf ise 30 Ağustos’tan. Orada gülüyor olmamdan daha doğal bir şey yok.” diye cevap verdi.
 
İşte Perinçek’in birbirinden ilginç cevapları:
 
Can Bursalı: Sizi hedef aldığını söylediğiniz FETÖ’nün 2007’deki Türkçe Olimpiyatları’na katılamadığınız için pişman olduğunuza dair sözleriniz vardı…
 
Doğu Perinçek: Şöyle oldu: Katılmak için gece yola çıktım Ankara’dan. Ondan sonra telefon ettim arkadaşıma. Kim yapıyor bunu dedim. O da Fethullah’ın adamları yapıyor deyince ben vazgeçtim.
 
Can Bursalı: Katılamadığım için pişmanlık duyuyorum” da demiştiniz sonraki günlerde…
 
Doğu Perinçek: Türkçe’yle ilgili bir faaliyet anlamında o. Türkçe’ye sevgimden dolayı yola çıktım. Merak ettim. Davet edenler, bakanların geleceğini söyledi. Merkeze koydukları koltukta benim oturacağım, hükümet üyelerinin benim etrafımda olacağı söylendi. Hükümetin de katıldığı bir Türkçe Olimpiyatı. FETÖ’cülerin yaptığını da samimi olarak bilmiyordum. Bilsem başka türlü davranırım. Hatta konuşmamın ilk cümlelerini bile tasarlayarak gidiyordum. Telefon ettiğim arkadaşım beni uyarınca vazgeçtim.
 
SİZE ÇİÇEK UZATAN BİRİNE NE YAPABİLİRSİNİZ?
 
Can Bursalı: Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısı yapması etkili olur mu?
 
Doğu Perinçek: Öcalan kim? Öcalan, Türk devletinin elinde bir oyuncak. Türk devleti düğmesine bastığı zaman çağrıları yapıyor.
 
Can Bursalı: Oyuncak dediğiniz kişiyle neden görüştünüz?
 
Doğu Perinçek: Ben gazeteciydim. Gazeteci olarak görüştüm. Başka misyonla görüşenler vardı. Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Mehmet Ali Birand gibi. Bunlar doğrudan doğruya bizi Turgut Özal gönderdi diye söylüyorlardı.
 
Can Bursalı: Birbirinize çiçek vermeniz de gazetecilik faaliyeti içinde miydi?
 
Doğu Perinçek: Çiçeği kim verdi? Öcalan verdi. Size çiçek uzatan birine ne yapabilirsiniz. Trump da bana çiçek verebilirdi. Nazik bir insan düşmanın da olsa nezaketle cevap verirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ