Zirvede Haber

Mekanların açılmasına Bursa’dan yorum!

Mekanların açılmasına Bursa’dan yorum!

Geçtiğimiz gün yapılan Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlar açıklandı. Açıklanan karara göre, çok yüksek riskli iller dışında restoran, lokanta ve kafeterya gibi yerler artık hizmet verebilecek. Konuyla ilgili Örnek Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen, “Ben inanıyorum ki hükümetimizden bize yönelik bir açıklama, destek gelecek. Benim inancım tam. Güzel işlerle başladık şu anda. Bursa’nın çok yakın çevre illeri turuncu ve kırmızı. Bizim de buralara benzemememiz için kurallara uymamız lazım. HES kodu, mesafe ve temizliğe dikkat edelim. İnanıyorum ki diğer illerden de bize iş gelecek. Biz HES kodumuzla ve sistemimizle koronavirüsü atlatacağız inanıyorum” derken BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler ise “Bu dönemde para kazanmayacağımızdan, zarar edeceğimizden ben çok eminim ama psikolojik olarak çok mutluyum. İnşallah iyi olur. Bundan sonraki yapılan denetimlerde sarı rengi maviye dönüştüreceğiz diye düşünüyorum. Gelecek için hiçbir ümidim yok çünkü ekonomik zorlukların başka boyutu başladı. Tedarikçi firmadan ürün ve mal almamız gerekiyor. Açıldığımız için alacaklılar kapıya gelecekler” dedi.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Kabine Toplantısı geçtiğimiz gün yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar açıklandı.

Açıklanan karara göre, restoran, lokanta ve kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında, 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle açılıp, hizmet verebilecek.

YAPILAN AÇIKLAMALAR BİZİM İSTEDİKLERİMİZLE ÖRTÜŞEN AÇIKLAMALAR”

Örnek Yemek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şakir Özen , “Bu süreç bizler için hiç kolay geçmedi. Yaklaşık 3 aydır kapalıyız. Biz paket servis şeklinde devam ettik ama yüzde 20 ciromuzla hareket ettik çünkü sulu yemek paket serviste pek başarılı olmuyor. Zor günlerdi. Tüm esnafımız için çok zordu. Çok şükür tüm esnafımız bunu sağduyuyla atlattı. İnşallah bir daha kapanma gelmez, aşılanmayla beraber kontrol altına alınır ve inşallah hayatımızdan tamamen çıkar. Biz ilk kapanmayı geçen sene 21 Mart tarihinde gördük ve 1 Haziran’da tekrar açıldık. O zaman komple kapanmıştık ve sanayi kısmı da durmuştu. Onda devletimizin verdiği desteklerden faydalandık ve o süreci öyle atlattık. 1 Haziran ile beraber tekrar ivmelenen bir işle karşılaştık. Sonrasında düğünler ve tatil yöreleri gibi yerler devam edince ekim ve kasım aylarında koronavirüsün tekrar yayıldığını gördük. Bu sefer hastanelerde ve yoğun bakımlarda yönetememezlik gördük. Hepimizin yakınlarında hastalar vardı. Sonrasında diğer sektörlerde belli kısıtlamalar geldi. Biz de bu kararlara uyduk. Akabinde süreç yavaş yavaş kontrol altına alındı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamalarla tekrar normalleşmeye başladık. Biz BTSO olarak tüm işletme sahipleriyle,  gerekli kişilerle ve bakanlarla toplantılar yaptık. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Burada taleplerimizi net bir şekilde dile getirdik. Ankara’da gerekli yerlere duyurular yapıldı. Biz kısmen yavaş yavaş normalleşelim, belli başlı sektörlerde bir gevşeme olsun ve açılmaların sonuçlarını görerek diğer sektörlere de gevşeme gelsin diye talepte bulunduk. Yapılan açıklamalar bizim istediklerimizle örtüşen açıklamalar. Bunlar için çok teşekkür ediyoruz. İşlerimize kavuştuk” ifadelerine yer verdi.

“BENİM İNANCIM TAM”

Sektörün ekonomik olarak çok yorulduğunu belirten Abidin Şakir Özen, “Bu sektörün desteklenmesi lazım. Mesela geçen sene alınan KGF’nin ötelenmesi, vergilerin yapılandırılması lazım. Yapılandırmaya başvurduk ama bunların ötelenmesi olmadı. Yapılandırma taksitlerinin ilk taksitini geçtiğimiz gün ödedik ama parası olan ödeyebildi. Ödeyemeyenlere yeniden bir fırsat tanınması lazım. Hem kısıtlanıp hem de kapanan sektör bizim sektörümüz. Ben inanıyorum ki hükümetimizden bize yönelik bir açıklama, destek gelecek. Benim inancım tam. Güzel işlerle başladık şu anda. Bursa’nın çok yakın çevre illeri turuncu ve kırmızı. Bizim de buralara benzemememiz için kurallara uymamız lazım. HES kodu, mesafe ve temizliğe dikkat edelim. İnanıyorum ki diğer illerden de bize iş gelecek. Biz HES kodumuzla ve sistemimizle koronavirüsü atlatacağız inanıyorum. İlk günden müşterilerimizin bizlere olan özlemini gördük. İnşallah bunların devamı gelir” şeklinde konuştu.

“BUNLAR SAAT KISITLAMASI VE YÜZDE 50 KAPASİTE ŞARTIYLA MÜMKÜN DEĞİL”

BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler, “Psikolojik olarak moralimiz düzeldi. Açılma çok ani oldu. Hala bir yandan temizlik yapılıyor bir yandan müşterilerimiz hemen geldi. Asıl sorunlardan bir tanesi sorunların hala daha devam etmesi. Bu açıklamalar 2 haftalık periyotlarla değerlendirilip, ona göre tekrar bir kısıtlama belirlenecek. Biz şehir olarak sarı renkteyiz. Az riskli bir iliz ama bu yarın turuncu mu olur, kırmızı mı olur bunu yaşayarak göreceğiz. Bizim kapanış saatimiz 19.00. Yüzde 50 kapasite ile açığız. Bu dönemde para kazanmayacağımızdan, zarar edeceğimizden ben çok eminim ama psikolojik olarak çok mutluyum. İnşallah iyi olur. Bundan sonraki yapılan denetimlerde sarı rengi maviye dönüştüreceğiz diye düşünüyorum. Gelecek için hiçbir ümidim yok çünkü ekonomik zorlukların başka boyutu başladı. Tedarikçi firmadan ürün ve mal almamız gerekiyor. Açıldığımız için alacaklılar kapıya gelecekler. Hadi ödeyin diyecekler. Bunlar saat kısıtlaması ve yüzde 50 kapasite şartıyla mümkün değil. Şu anda bir gerçek ortaya çıktı, ekonomik olarak birçok işletme açamayacağını söylerken birçok işletme de bu kısıtlamalarla açmayacağını söyledi. Buna virüsün gidişatı karar verecek” dedi.

“ARKADAN GELEN BORÇLARIMIZ VAR VE BUNLAR DEVAM EDECEK”

“HES kodu ve ateş ölçerlerle devam edeceğiz” diyen Turgay Güler, “Şu anda İçişleri Bakanlığı çalışmamızın tam genelgesini yayımlamadı. Bu açıklamayı ilk valilikler alacak. Her valilik kendi rengine ve durumuna göre il hıfzıssıhha kurulları bunları belirleyecek. Önlemlerimiz şimdilik HES kodu ve ateş ölçer. Personel maskesine ve hijyenine dikkat edecek. 101 gündür unutmuştuk ama açılınca hatırladık. Hafta sonuna kadar açabilecek olan işletmeler açacak, açamayacaklar da destek beklemeye devam edecek. Bugün bizim açılmış olmamız ekonomik krizi atlattık demek değil. Arkadan gelen borçlarımız var ve bunlar devam edecek. Şu anda bizim bunları ödememiz mümkün değil. Destek beklemeye devam edeceğiz. İnşallah bu beklentilerimiz karşılık bulur” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ