Anahtar Parti’den belediyeye ironik öneri: “Biz çözelim, reklamı siz yapın”

  • 09 Eylül 2026
Anahtar Parti’den belediyeye ironik öneri: “Biz çözelim, reklamı siz yapın”

BURSA – Anahtar Parti Kestel İlçe Başkanı Serhan Aşar, Kestel ilçe merkezinde vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirebildiği önemli sosyal alanlardan biri olan Aile Parkı’nda sürdürülen inşaat çalışmalarına ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. Parkta yürütülen çalışmaları sert sözlerle eleştiren Aşar, projenin kapsamının, mimari niteliğinin ve tamamlanma sürecinin kamuoyunda soru işaretlerine neden olduğunu savundu.

Aşar, Kestel’in uzun yıllardır devam eden imar ve şehir planlaması sorunlarına da dikkat çekerek, ilçede sosyal donatı alanlarının yeterince korunmadığını ve yeni yaşam alanlarının oluşturulması konusunda ciddi eksiklikler bulunduğunu ileri sürdü.

Aile Parkı’nın özellikle yaz aylarında vatandaşlar açısından önemli bir nefes alma noktası olduğunu belirten Aşar, mevcut parkın daha işlevsel hale getirilebileceğini ancak uygulanan projenin parkın mevcut yapısını ve kullanım amacını olumsuz etkilediğini iddia etti.

“Kestel’de sosyal donatı alanları yıllardır ihmal ediliyor”

Anahtar Parti Kestel İlçe Başkanı Serhan Aşar, açıklamasında öncelikle ilçenin şehircilik ve imar anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kestel’in gelişen nüfusuna ve artan ihtiyaçlarına rağmen sosyal donatı alanları konusunda yeterli adımların atılmadığını savunan Aşar, vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği, yaşlıların dinlenebileceği ve çocukların güvenli şekilde zaman geçirebileceği alanların büyük önem taşıdığını ifade etti.

Aşar, ilçe merkezindeki Aile Parkı’nın da bu açıdan özel bir konuma sahip olduğunu belirterek, parkın özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kullanıldığına dikkat çekti.

“Özellikle yaz aylarında yaşlılarımızın, emeklilerimizin ve ailelerin nefes alabildiği tek yer olan Aile Parkı’nda, bitiş tarihi belli olmayan ve mimari projesi anlaşılmayan bir inşaat süreci başlatılmıştır” diyen Aşar, çalışmanın kamuoyuna daha açık ve anlaşılır biçimde anlatılması gerektiğini savundu.

“Park küçük dokunuşlarla yenilenebilirdi”

Aile Parkı’nın tamamen farklı bir anlayışla yeniden ele alınması yerine mevcut yapısının korunarak ihtiyaçlara göre iyileştirilebileceğini dile getiren Aşar, parkta yapılabilecek düzenlemelerin vatandaşların kullanımını kolaylaştıracak şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Aşar, mevcut uygulamayı ise “hazin” olarak nitelendirdi.

“Millet bahçesi adı altında parkın bu hale getirilmesini hayret ve üzüntüyle izliyoruz” ifadelerini kullanan Aşar, vatandaşların yıllardır kullandığı alanın mevcut niteliğinin korunması gerektiğini savundu.

Aşar’ın açıklamaları, yalnızca Aile Parkı’nda yürütülen çalışmalara yönelik bir eleştiri olarak değil, aynı zamanda Kestel’deki genel şehircilik ve sosyal donatı politikalarına ilişkin bir değerlendirme olarak da dikkat çekti.

Belediyenin teknik kadrosuna eleştiri

Anahtar Parti Kestel İlçe Başkanı Serhan Aşar, açıklamasının önemli bölümünde Kestel Belediyesi’nin teknik kapasitesini de gündeme taşıdı.

Belediyede teknik başkan yardımcılarının bulunmasına rağmen, özellikle kamuoyunun yakından takip ettiği Aile Parkı projesinin yönetimi konusunda yeterli bir planlama ve uygulama ortaya konulamadığını ileri süren Aşar, belediye yönetimini bu konuda eleştirdi.

Aşar, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“İki teknik başkan yardımcısının yüksek rakamlarla maaş alarak görev yaptığı bir belediyenin, milletimize hizmet etme makamlarının bu denli aciz duruma düşürülmesi bizleri derinden üzmüştür.”

Aşar’ın bu sözleri, belediyenin teknik yönetim anlayışına yönelik doğrudan bir eleştiri olarak değerlendirildi.

“Meclis üyeleri de çözüm üretmekte zorlanıyor”

Aşar, eleştirilerini yalnızca belediye yönetimiyle sınırlı tutmadı. Belediye meclisinde görev yapan farklı siyasi gruplara mensup üyelerin de ilçenin sorunlarına yönelik çözüm üretmekte zorlandığını savundu.

Muhalefet ve iktidar kanadındaki meclis üyelerinin ilçenin sorunlarının çözümü konusunda daha etkin rol üstlenmesi gerektiğini belirten Aşar, Kestel’in günlük siyasi tartışmaların ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Aşar’a göre ilçenin ihtiyaçlarının belirlenmesi, teknik projelerin hazırlanması ve vatandaşların beklentilerinin dikkate alınması noktasında siyasi görüşlerden bağımsız bir çalışma yürütülmesi gerekiyor.

Anahtar Parti’den dikkat çeken teklif: “Biz çözelim, reklamı siz yapın”

Açıklamanın en dikkat çekici bölümü ise Aşar’ın belediye yönetimine yaptığı işbirliği çağrısı oldu.

Anahtar Parti olarak ilçenin sorunlarını tespit ettiklerini belirten Aşar, siyasi rekabetin Kestel’in çıkarlarının önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.

Partisinin ilçe menfaatlerini siyasi çıkarların üzerinde tuttuğunu vurgulayan Aşar, belediyeye her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Aşar’ın “Biz çözelim, reklamı siz yapın” sözleriyle dile getirdiği öneri, açıklamanın en çok öne çıkan mesajlarından biri oldu.

Aşar, çağrısını şu sözlerle dile getirdi:

“Bizler ilçemizin sorunlarını tespit etmiş durumdayız. Teknik destek başta olmak üzere her alanda yardıma hazırız. Biz destek verelim, reklamı siz yapın, yeter ki Kestel kazansın.”

Bu açıklamayla Aşar, bir yandan belediyenin çalışmalarına yönelik eleştirilerini sürdürürken diğer yandan siyasi farklılıkların ilçenin hizmet ihtiyacının önüne geçmemesi gerektiği mesajını verdi.

“Yeter ki Kestel kazansın”

Aşar’ın açıklamasındaki “Biz destek verelim, reklamı siz yapın” ifadesi, siyasi eleştiri ile ironik bir işbirliği çağrısını aynı noktada buluşturdu.

Anahtar Parti Kestel İlçe Başkanı, partisinin belediyenin siyasi rakibi olmasına rağmen ilçenin yararına olacak çalışmalara destek vermeye hazır olduğunu belirterek, hizmetin kimin tarafından sahiplenildiğinden ziyade vatandaşın sonuçtan fayda görmesinin önemli olduğunu savundu.

Aşar, belediyenin bu tür bir desteğe ne kadar ihtiyaç duyduğunun kamuoyunca bilindiğini ileri sürerek, belediye yönetimine daha fazla istişare ve işbirliği çağrısında bulundu.

“Siyasi hesapların üzerinde Kestel’in menfaati var”

Açıklamasında partisinin yaklaşımını da ortaya koyan Aşar, Kestel’in sorunlarının çözümünde siyasi parti ayrımı yapılmaması gerektiğini ifade etti.

İlçenin altyapısından şehir planlamasına, sosyal donatı alanlarından yeşil alanların korunmasına kadar çok sayıda başlık bulunduğunu belirten Aşar, yerel yönetimlerin bu sorunlara uzun vadeli ve bütüncül çözümler üretmesi gerektiğini savundu.

Aşar, siyasi tartışmaların geçici, ilçenin ihtiyaçlarının ise kalıcı olduğunu belirterek, tüm siyasi aktörlerin ortak hedefinin Kestel’in daha yaşanabilir bir ilçe haline gelmesi olması gerektiğini dile getirdi.

Aile Parkı tartışması büyüyor

Aşar’ın açıklamasıyla birlikte Aile Parkı’nda sürdürülen çalışmalar yeniden gündeme gelirken, parkın geleceği konusunda kamuoyundaki tartışmaların da devam etmesi bekleniyor.

Anahtar Parti cephesi, özellikle projenin kapsamı, tamamlanma tarihi, mimari planlaması ve parkın vatandaşların kullanımına nasıl hizmet edeceği konusunda daha fazla bilgilendirme yapılmasını istiyor.

Aşar’ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer konu ise Kestel’de yeşil alanların ve sosyal donatı alanlarının korunması oldu. İlçenin nüfusunun ve yapılaşmasının arttığı bir dönemde mevcut yeşil alanların korunmasının daha da önemli hale geldiğini belirten Aşar, şehirleşmenin yalnızca yeni yapıların inşa edilmesinden ibaret olmadığını ifade etti.

“Kestel daha iyisine layık”

Anahtar Parti Kestel İlçe Başkanı Serhan Aşar, açıklamasının sonunda Kestel’in daha nitelikli, planlı ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını hak ettiğini belirtti.

Aşar, partisinin ilçede yaşanan sorunları takip etmeye devam edeceğini, vatandaşlardan gelen talepleri gündeme taşımayı sürdüreceklerini ve Kestel’in daha yaşanabilir bir ilçe olması için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini ifade etti.

Aşar, açıklamasını “Kestel daha iyisine layıktır” mesajıyla tamamladı.

Anahtar Parti’nin belediyeye yönelik “Biz destek verelim, reklamı siz yapın” çağrısının önümüzdeki süreçte nasıl karşılık bulacağı ise merak konusu oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ